zastoj bubrega usled delovanja bak. e. coli.Molim za pomoc

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
aleksandra babic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 01, 2005 9:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

zastoj bubrega usled delovanja bak. e. coli.Molim za pomoc

Post od aleksandra babic »

Moja cerkica ima 7 godina i unazad 3 godine pokusavamo da izlecimo bakteriju e.coli.Ovo joj je trenutno cetvrta bakterijsaka infekcija,a do sada i najozbiljnija.Naime,pre 3 godine,kada smo saznali da ima pomenutu bakteriju,uradili smo antibiogram i poceli da joj dajemo cefaleksin,na koji je bakterija reagovala.Medjutim,kada smo pravili pauze izmedju analiza i sledeg uzimanja lekova,a to je tacno 4 dana,bakterija bi se toliko namnozila,da se u urinu pojavljivala krv,proteini,nitriti.i jos mnogo toga.primala je tolikar injekcije i nakon toga sve je bilo u redu.Dugo je pila cefaleksin kao profilaksu i pre otprilike mesec dana,mi smo prestali da joj dajemo terapiju na svoju ruku ,jer joj se pojavila jaka dijareja,a sto nije iskljuceno da je uzrok bio pomenuti antibiotik.Za to vreme,bakterija je napravila haos i dovela do zastoja desnog bubrega,kao i do uvecanja besike koja se palpira skoro do pupka.Nasa doktorka je uradila ultrazvuk po ko zna koji put i uputila nas na ispitivanja koja se rade samo na VMA i to na nuklearnom odeljenju.U pitanju je indirektna mikciona uretrocistografija,dinamsko ispitivanje,kao i staticka scintigrafija.Pokusala sam preko privatnih klinika da potrazim pomoc,ali kada sam cula komentare pojedinih urologa,smrzla sam se od straha.Jedan priznati urolog kojeg ne bih zeleka da imenujem,mi je rekao da je taj bubreg izgubljen skroz i da moze doci i do gubitka drugog bubrega.Da li situacija stvarno toliko ozbiljna ili je u pitanju klasicno navlacenje pacijenata,stvarno ne bih znala,ali nimalo mi nije svejedno.JA zato molim sve posetioce ovog foruma sa slicnim iskustvom za savet,kao i strucna lica,jer sam veoma ocajna i uplasena.Napominjem da smo uz terapiju koristili razne cajeve,ali bez uspeha.
Odgovori