Zapaljenje pasemenika

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Damir_999
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2020 11:26 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Zapaljenje pasemenika

Post od Damir_999 »

Pozdrav, imam pitanje za urologa u vezi sa gore navedenom temom. Naime pre otprilike 40 dana sam osetio blagu nelagodu u predelu desnog testisa sto je potrajalo ali nisam obracao paznju jer nelagoda bude jedan dan pa potom prestane dva dana i ponovo se vrati. Na prvo sam mislio da ni nije bol u testisu vec da sam istegao desnu preponu. Posto je potrajalo vise od mesec dana odlucio sam se da odem kod urologa na pregled. Na osnovu fizikalnog pregleda napipao mi je desni epididimitis i rekao da je blago otecen. Moji simptomi su bili zaista blagi bol koji mi nije nikakve probleme stvarao, mogao sam normalno da radim sve i da spavam bez ikakvih problema. Postavio mi je na osnovu fizikalnog pregleda sledecu dijagnozu: Orchitis, epydidymitis et epididymoorchitis sine abscessu I.dex, i prepisao amoksicilin kapsule 3x500mg dve nedelje. Rekao da posle trebam spermokulturu odraditi. Interesuje me da li mogu dobiti bilo kakvu informaciju o toj dijagnozi posto urolog bas nije bio raspolozen da mi objasnjava. Da li je u pitanju mozda neka bakterija ili gonoreja? Lekar me je samo pitao da li sam bio skorije vreme na hladnom ili kisi? Na sta sam ja negirao. Duze vreme nisam seksualno aktivan. Nakon nedelju i nesto terapije antibioticima cini mi se da je otok spao ali i dalje imam taj kako da ga nazovem cudan osecaj iznad desnog testisa. Imam 22 godine.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Zapaljenje pasemenika

Post od aaaca »

Баш немам идеју шта да радиш сем да се грејеш седећи на електричном јастучету или чему сличном. Вероватно би помогло и грејање стопала у врућој води. Грејање треба да траје бар пола сата и тако сваки дан, бар месец дана.
Slim94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 11, 2019 4:46 pm

Re: Zapaljenje pasemenika

Post od Slim94 »

Dijagnoza ukazuje da imas upalu pasemenika - Epididimitis zajedno sa upalom testisa - Orchitis. Od cega je upala nastala, to jeste upitno. Vrlo lako nastane zbog hlamidije ili gonoreje, ali i hladnoce kako te je urolog pitao. Verujem da ce ti antibiotici pomoci, ako vec i nisu. Posledice epididimitisa i orhitisa mogu biti kasnije smanjenje testisa a samim tim i plodnosti, ali posto ti je zahvacen samo jedin testis to ne bi trebalo da se desi. A takodje nisi zaradio jacu upalu, jer bi ti inace bio mnogo uvecan i bolan testis.
Odgovori