Visegodisnji problemi sa prostatom

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

Visegodisnji problemi sa prostatom

Post od Jole87 »

Voleo bih da cujem dijagnozu strucnijih osoba na ovom forumu posto meni situacija nije bas najjasnija.

Imam 31 god, u pitanju su višegodišnji problemi sa prostatom 5-6 godina unazad, u vidu peckanja nakon mokrenja, mokrenjem pod blagim pritiskom (prvih 1cm mlaza pljosnatog oblika, otvor uretre suzen, cesto crvenilo oko otvora uretre), poslednje dve godine problema sa potencijom i libidom, kao i redjih probadanja u predelu međice i glansa. Pri apstinenciji treceg dana javlja se i bol u testisima koji traje do naredne ejakulacije, ejakulat je uvek vodenast i gotovo proziran. Ujutru se samo ponekad, oko uretre zapazi malcice providne sluzi.

Rezultati (2009.) - urinokultura st, spermokultura st, spermogram (norm form 56, abn 44, glava 25, vrat 0, rep 19, likvefakcija nije ispraćena, ph 9, leukocita 5-6, aglutinacija +, prog pokretnih 40, pokretnih u mestu 5, nepokretnih 55)

Rezultati od ovog meseca (2012) - urinokultura st, spermokultura st, spermogram (norm form 33, abn 67, glava 25, vrat 0, rep 42, likvefakcija ponovo nije ispraćena, ph 8,5, leukocita 15-20, aglutinacija +/-, prog pokretnih 30, pokretnih u mestu 15, nepokretnih 55)

U periodu između ova dva nalaza rađeni i testovi na (chlamidia urin -neg, chlamidia seroloski - neg, bris ureapl/mikopl - neg, trich urin - neg, bris glansa - neg,).

Takođe rađen i PSA test koji je uredan i nekoliko puta krvna slika/urin gde je sve u optimalnim vrednostima, kao i kompletan urološki UZV, nalaz uredan. Ne pušač, povremeno konzumiram alkohol, zdravo se hranim.
Za sve ove godine jedino sam pre godinu dana dobio terapiju vibramicinom od 2 nedelje + speman i nisam osecao nikakva poboljsanja. Nedavno sam promenio urologa i dobio terapiju u vidu dve nedelje visirena 2*1 i mesec dana conproste 3*2 i nakon 2m ponovna kontrola spermograma.

Voleo bih da čujem i vaše mišljenje s obzirom na to da nikakve bakterije nisu nađene u analizama, a stanje je lošije nego ranije i dosta veci broj leukocita, pa sam prilično zbunjen i uznemire. Da li bih po vama potrebno uraditi još neku dodatnu bakteriološku analizu?
Pozdrav!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Visegodisnji problemi sa prostatom

Post od vasa »

Pisao sam vec na ovom forumu o svom iskustvu al ponovicu--
Kao prvo--trebalo bi da ti urolog pregleda prostatu kroz analni otvor-to retko koji dr. radi al mislim da bi dobro bilo da nadjes nekog starijeg urologa koji to jos rade na taj nacin--time se uradi i masaza prostate a moze se ispitati i ta tecnost koja izadje prilikom masaze.
Drugo--moras se jaaaaakooo cuvati prehlade posebno od nogu a da ne pricam da sedis na hladno-to ni u ludilu--ni leti ne smes da se kupas u hladnoj vodi a i na previse toplu vodu prostata je osetljiva--preporucujem sedenje svako vece u mlakoj vodi-posebno ako je bar malo uvecana.
Trece-jako moras da vodis racuna o seksu---ni slucajno ne odugovlaci seksualni odnos-ne zadrzavaj ejakulaciju-ne forsiraj nista-i pokusaj da nadjes neki ritam da ne osecas nikakav pritisak na prostatu ili na testise--mogao bi da snimis i testise-ultrazvukom-ako i u njima osecas tegobe.
Cetvrto-PROSTAMOL UNO,CAJ OD BRUSNICE;KOPRIVE;KUKURUZNE SVILE;POLEN;PROPOLIS su stvari koje pomazu a odmaze puno sedenje i duga voznja i ostalo sto sam gore naveo-
IMAS LI TI JOS KAKVIH ZDRAVSTVENIH TEGOBA?????--mogu imati veze--npr-probava treba da je ok-tvrda stolica jako smeta.
Odgovori