Imam jedan ozbiljan problem. Naime, imao sam operaciju Kronove bolesti i ista je zahtevala i operativni zahvat na mokracnoj besiki iz razloga sto sam imao fistulu izmedju nje i debelog creva. Nakon operacije morao sam da nosim kateter (dvozilni) punih 21 dan. Sada je proslo vise od dve nedelje od kako su mi izvadili kateter i imam jos uvek peckanje i bol u mokracnom kanalu i samom vrhu penisa. Takodje imam problem i sa erekcijom koja ne moze da bude potpuna. Naime, kada krene erekcija, stane na pola puta od jakog bola u mokracnom kanalu i vrhu penisa. Takodje je nekako i sam penis ostao u neprirodnom polozaju odnosno nije prav nego nakrivljen na dole. Kao da ima neka sprega koja ne dozvoljava penisu da se ispravi. Takodje smo devojka i ja probali da imamo seksualni odnos, vrlo polako, ali se bol u pocetku javljao, a onda polako splasnuo da bi nakon toga krenula krv i to obilno. Punih 5 minuta nije stalo krvarenje i tom prilikom je iscurelo sigurno oko 1 dcl krvi i cak je izaslo dva puta kao grudva zgrusane krvi i to povece. Nakon sto je krvarenje stalo odmah sam oprao penis i mokrio. U prvom mlazu je bila zamucena mokraca od krvi, ali nakon toga sam normalno mokrio (cista mokraca). Nakon toga sam popio u roku 15 minuta dve litre vode i mokrio 2 puta. Oba puta je mokraca bila cista.
Interesuje me da li je to normalan sled dogadjaja nakon katetera? Konsultovao sam se sa par prijatelja koji su takodje duzi period imali kateter, ali niko od njih nema ovaj problem. Da li su mi mozda povredili mokracni kanal prilikom stavljanja, pa je rana zarasla dok je kateter bio unutra i ostavio penis u tom polozaju, iskrivljenom na dole, jer to je normalan polozaj kada je penis opusten i kada stalno lezite.
Bojim se da ovako ne ostane zauvek. Razgovarao sam sa svojim hirurgom i rekao je da bi trebalo da prodje za 2-3 nedelje, a ako ne prodje moracu kod urologa koji je takodje bio prisutan na operaciji zbog mokracne besike, da mi nekakvom metodom ispravljaju penis, odnosno da ga vrate u prirodan polozaj.
Molim Vas da mi date odgovor na moja pitanja, jer se stvarno plasim da ne ostane ovako do kraja zivota.
Unapred hvala.
VELIKI PROBLEM NAKON KATETERA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 02, 2011 9:52 am
Re: VELIKI PROBLEM NAKON KATETERA
mogu nekad nastati problemi nakon nosenja katetera, oni najcesci privremeni prolaze nakon 2-3 nedelje...sto se tice eventualne povrede, bez pregleda se ne moze utvrditi postoji li...
ako jos uvek imas tegobe javi se svakako urologu, da se uradi pregled, pa ako se utvrdi da problem postoji da se on resava...
ako jos uvek imas tegobe javi se svakako urologu, da se uradi pregled, pa ako se utvrdi da problem postoji da se on resava...