varikokele

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
wert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 5:50 pm

varikokele

Post od wert »

molim za pomoc!Da li ljekar samo pregledom moze utvrditi da je u pitanju varikokela i sta sve treba uraditi od nalaza!Hvala!
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Ja ti mogu reći iz moga iskustva !

Može samo običnim napipavanjem da utvrdi da imas varikokelu i barem u mom slučaju išao sam i na ultrazvuk testisa gde je to i potvrđeno !
Koliko znam u velikom broju slučajeva ista se nalazi uglavnon na levom testisu i prouzrokuje povećanu cirkulaciju krvi u tom delu što dalje dovodi do pregrejavanja testisa i smanjuje broj spermatozoida ! Ako je imaš na jednoj strani to ne znači da će drugi testis funkcionisati kako treba jer koliko su meni objasnili radi se o povratnoj sprezi koja stvara isti problem i na drugom testisu ! Koliko se ja sećam kada mi je urolog objašnjavao informacija iz testisa koji ima problem ide nazad u mozak i ovaj to reflektuje i na drugi testis.
Takođe koliko mi je doktor objasnio varikokela može ali i ne mora da bude problem smanjenog broja spermatozoida i da to svaki organizam doživljava individualno ali svakako ako imaš problema prvi korak je rešiti to operativnim putem jer je vrlo laka operacija i odmah posle operacije možeš da ustaješ i šetaš ( osim u slučaju da kada anesteziolog koristi epiduralnu anesteziju - anestezija koja se dobija u kičmu kao što je bilo u mom slučaju te zbog nje nisam smeo ni da podižem glavu ne znam tačno koliko sati zaboravio sam ) i već sutra ideš kući.
Da ne zaboravim da ti dodam da se prilikom operacije rez pravi iznad leve prepone i prilikom operacije koliko sam ja upoznat samo se podveže ta vena koja ti je proširena tako da sporedne vene i vene koje će se naknadno stvoriti preuzimaju cirkulaciju krvi kroz taj testis.

Nadam se da si zadovoljan ogdovorom, stvarno se radi o lakoj operaciji !
wert
Stalni član
Stalni  član

varikokele

Post od wert »

Hvala SQL!Potrazit cu drugog urologa,ako treba i privatno,samo neka se ova misterija rijesi!inace razlog zasto sam otisao urologu je sto dvije godine nemamo djecu,ispocetka nismo htjeli,a kad smo htjeli,ne moze...Ni kod supruge nije bolja situacija.Ima cokoladnu cistu,treba na operaciju,pa se i to zakomlikovalo.Otkrili joj av_blok prvog stepena,to je nesto sa srcem,ali kardiolog nakon hrpe nalaza je dao dozvolu,a to uzasno sve kosta,pa sad i ovo,li necu da kukam,ovo je borba,pa cemo valjda i pobijediti!hvalajos jdnom!
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Pazi na žalost ima svega i svačega !
Prvo što treba da uradiš je da daš spermu i da ti urade spermogram pa ako je potrebno onda idi na operaciju varikokele !
Dakle spermogram je prva stvar koju si trebao da uradiš ako mene pitaš !
Pozdrav i želim ti sve najbolje jer se i ja borim sa sličnim problemom !

Srećno :wink:
wert
Stalni član
Stalni  član

Post od wert »

Ljudi,da li je moguce!Varikokela mi nije pokvarila spermogram! danas dobio nalaz normalan,doktorica rekla idealan!? Da li je to moguce! Radio sa m u klinickom centru ne vjerujem da je doslo do zabune ili ne daj Boze zamjene ejakulata!
Za svaki slucaj provjerit cu i u drugoj labaratoriji! Pozdrav svima! :lol:
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Moguće je ! Kod nekih ljudi ne pravi probleme koliko sam ja informisan dok drugima baš smeta.
U čemu je fora ne znam !
Odgovori