Izvinjavam se sto cu nabrzaka pisati, bez rezultata i nalaza....na poslu sam pa mi nista nije pri ruci.
Pregledao sam sve i svasto sto se tice ovog mog problema, manje vise nasao odgovore ali eto, da priupitam i ja.
2005 mi je izvadjena slezina zbog trombocitopenie.
2008 mi je radjena biopsija testisa. Suspektni tumor testisa je bio u pitanju. Nalaz je bio dobar i sve se to smirilo. Upala jaka.
Pre jedno 3-4 nedelje osetio sam ispupcenje zlezda u levoj preponi. Naravno odmah sam se javio lekaru-urologu. Receno mi je da gomilu briseva povadim sto sam i uradio. Nalaz na hlamidiju je pozitivan sve ostalo je nagativno. Otisao sam na svoju ruku na ultra zvuk. Potvrdjeno da su zlezde. Uradio sam tumor markere, mirni su. Sa svim nalazima sam se javio urologu. Dobio sam gomilu antibiotika da pijem. Ok, moramo se boriti sa hlamidijom. Ono sto mene zanima je, da li te zlezde mogu da se uvecaju zbog hlamidije? Urolog mi je rekao, da ,znaju se uvecati ali me ni pogledao nije. Problema i nemam nekih narocitih....nekad me presece u preponi, nelagodan osecaj.
Ako moze neki savet, nesto, da li jos neki pregled da uradim?
Uvecane limfne zlezde na preponama
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Uvecane limfne zlezde na preponama
Naravno da mogu i verovatno se jesu uvecale zbog hlamidije... Svaka infekcija, kod nekih ljudi cak i najmanja, moze da izazove reakciju limfnih cvorova... Tako da ne brinite, oni su tu da vas brane...
hvala na odgovoru 

Nastavljam dalje sa mojim desavanjima u vezi otecenih zlezda. Cekajuci na polikliniku u Novom Sadu, zakazivanje itd.....odlucio sam se da odem privatno kod Dr. Brzakovica. Prvo, stvarno moram pohvaliti njegov pristup pacijentu. U odnosu na klinicki centar, gde sam usao i izasao u roku od 5 minuta, kod pomenutog doktora svaki put kad sam dosao, smo od glave do pete prolazili sve sta sam uocio, sta osecam, sta sam imao sta nisam itd itd....tako da, sve pohvale sto se pristupa tice. Uglavnom. Jos jedna tura antibiotika je pala. Uradjen je bris na hlamidiju i sada je negativan. Ponavljam bris za dva meseca. Urajden je jos jedan ultra zvuk, koji je pokazao isto kao i prethodni. Zlezde su i dalje prisutne. Problema i dalje nemam. Krvna slika je dobra sem trombocita koji su mi pali usled koriscenja antibiotika (inace bolujem od trombocitopenie). Doktor kaze da su zlezde sada mekse i pomicnije mada ja nesto to i ne osetim posto svaki dan pipkam pa mi deluje isto. Kod drzavnog, na poliklinici, su mi zakazali tek za jun tako da cu videti sta on kaze. Pokusao sam desetinu puta doci do doktora telefonom, ali to je nemoguca misija. Jedino mi ostaje da ga cekam pred vratima na sta ce....vec znate reakciju.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 3:43 pm
Dobar dan!
Ja ne znam da li je ovo pravo mesto da ovo napisem, ali moj problem je sledeci- uvecane zlezde na preponama. Jutros kad sam ustajala iz kreveta osetila sam neprijatan bol u preponama (izmedju butine i donjeg stomaka), koji se siri u noge. Moram da napomenem da me bol ne pusta citavog dana, da zlezde imam i sa leve i sa desne strane, da izuzev tih preponskih, nemam drugih zlezda na telu. Bol nije intenzivan kad lezim, ali kad se pokrenem ili (ne daj Boze) sednem, uzasno je, gotovo kao grcevi sa obe strane.
Sto se rezultata tice, radila sam neke pre mesec dana i na njima je bio samo povisen RGW ili RDW, tako nesto.
Ne zelim da dosadjujem, ali uplasili su me silni postovi na netu na ovu temu
.
.
Ja ne znam da li je ovo pravo mesto da ovo napisem, ali moj problem je sledeci- uvecane zlezde na preponama. Jutros kad sam ustajala iz kreveta osetila sam neprijatan bol u preponama (izmedju butine i donjeg stomaka), koji se siri u noge. Moram da napomenem da me bol ne pusta citavog dana, da zlezde imam i sa leve i sa desne strane, da izuzev tih preponskih, nemam drugih zlezda na telu. Bol nije intenzivan kad lezim, ali kad se pokrenem ili (ne daj Boze) sednem, uzasno je, gotovo kao grcevi sa obe strane.
Sto se rezultata tice, radila sam neke pre mesec dana i na njima je bio samo povisen RGW ili RDW, tako nesto.
Ne zelim da dosadjujem, ali uplasili su me silni postovi na netu na ovu temu

.
Pozdrav B 
Predpostavljam da si vec bila kod doktora i da vise znas u vezi tvog problema? Sto se mog problema tice, bez promena. Lud li sam, preterujem li? Uglavnom, ponovo sam bio kod drzavnog urologa i opet me pogledao nije. Za 3 meseca sve moguce nalaze trazi ponovo i to je to. Na moje pitanje ima li nacina da se ispita sta je to, dobijem odgovor, pa ne mogu ja sad tu tebi, znas ti sta je tu krvnih sudova i sad ja da trazim zlezdu O.o Verovatno preterujem, ali meni je ova izjava neverovatna.

Predpostavljam da si vec bila kod doktora i da vise znas u vezi tvog problema? Sto se mog problema tice, bez promena. Lud li sam, preterujem li? Uglavnom, ponovo sam bio kod drzavnog urologa i opet me pogledao nije. Za 3 meseca sve moguce nalaze trazi ponovo i to je to. Na moje pitanje ima li nacina da se ispita sta je to, dobijem odgovor, pa ne mogu ja sad tu tebi, znas ti sta je tu krvnih sudova i sad ja da trazim zlezdu O.o Verovatno preterujem, ali meni je ova izjava neverovatna.