Uvećana prostata

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm

Uvećana prostata

Post od svetosavska »

Bio sam danas na UZ stomaka i doktor mi je rekao da mi je prostata uvećana, da u poprečnom premeru meri 53 mm i da istimus nije prominentan. Nakon mikcije u mokraćnoj bešici se vidi oko 5 m.l.R.U. Da li je to nešto zabrinjavajuće? Imam 44 godine i nisam primetio nikakve probleme sa mokrenjem, sem što, ponekad, nakon mokrenja ostane koja kap koju posle vidim na donjem vešu. Hvala
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Re: Uvećana prostata

Post od svetosavska »

Rekoše mi da za ovakvo uvećanje ne treba ništa posebno, ali da mogu da pijem neke kapsule na bazi bundeve, Prostamol uno ili slično. Šta preporučujete?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Бундеву свакако. Можда је најбоље сирове бундевине семенке, пре него уље. Можеш да пијеш и чај од млечике. Рецепт погледај на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Простата.
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Hvala na savetu. Što se tiče bundevinog semena, da li ono koje se može kupiti u prodavnicama, već upakovano, vredi pošto je delimično prženo? Odnosno, da li seme tikve golice ima to svojstvo kao i muskatna tikva? Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Искрено, не знам да ти кажем то о тиквама. Још горе је што сам читао да због неких својстава боље је јести печене семенке а некада је боље јести сирове. Нажалост, не знам да ти кажем разлику и домен примене.

Можда је најбоље да се консултујеш са стручњацима из Института "Јосиф Панчић": http://www.mocbilja.rs/.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja sam citao da je za prostatu najbolja sirova bundevina semenka-ima ih kupiti u prodavnicama zdrave hrane a i prostamol uno je odlican.
CUVAJ SE PREHLADE SVAKE VRSTE
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Hvala svima na savetima. Krenuo sam da pijem neke kapsule sa uljem bundeve i vitaminom E - nemačkog proizvođača Sunlife, ali i da grickam semenke muskatne bundeve.
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Apotekarka mi je preopručila da probam sa ovim kapsulama, a ne odmah sa tabletama Prostamol uno, jer su one registrovani lek, a ne pomoćno sredstvo.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Kako god ali sirove bundevine semenke obavezno uzimaj-moze golica svakako-one samomogu da pomazu !00%.
Iskreno-ne znam sta je to muskatna tikva?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Mogao sam prvo da ukucam na google--sad sam video sta je muskatna-mislim da je golica iz prodavnce sasvim ok-ja uzimam njih ali zbog upale debelog creva su mi savetovali da ne jedem takve stvari koje se ne svare do kraja pa ti usitnjeni parcici (ne znam kako drugacije da objasnim) grebu debelo crevo-na zalost-onda malo koristim semenke ikakve i sve sto ima tvrdih tvari u stolici-sto se ne svari potpuno.
SRECNO
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Hvala na lepim željama i savetima. Muskatne tikve su one slatke, za kolače, a koriste se i kao baza u proizvodnji mnogih industrijskih voćnih sokova
Korisnikov avatar
aa-aca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 25, 2013 11:30 am
Kontakt:

Post od aa-aca »

Кажу да је добра и уринотерапија. Још сам под утицајем књиге Генадиљ Малахова "Уринотерапија" и редовно пијем јутарњи урин а повремено се и клистирам укуваним урином. Баш спремам текст за мој сајт о здравим својствима урина и његовим козметичким својствима.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

aa-aca napisao:Кажу да је добра и уринотерапија. Још сам под утицајем књиге Генадиљ Малахова "Уринотерапија" и редовно пијем јутарњи урин а повремено се и клистирам укуваним урином. Баш спремам текст за мој сајт о здравим својствима урина и његовим козметичким својствима.
Стварно има болесних људи. Направио је налог сличан мом и представља се као ја.
Odgovori