Uticaj etil merkaptana na spermatozoide

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

Uticaj etil merkaptana na spermatozoide

Post od dzejdi »

Kratko pitanje:

Da li neki urolog moze da mi kaze da li etil merkaptan (dodaje se prirodnom gasu da bi imao miris) utice na smanjivanje broja spermatozoida?
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

Post od dzejdi »

Zar bas nema nijednog urologa koji bi mi odgovorio na pitanje.
Suprugov spermogram je sve losiji, unazad 3 godine, te ne znamo da li je pocetak rada sa ovim jedinjenjem mogao da utice na to.
Broj spermatozoida je u maju mesecu kada smo radili vantelesnu metodu bio oko 1 mil, a pokretljivost oko 10%. Nazalost nije uspelo. Ima i atrofiju jednog testisa usled operacije spustanja testisa u skrotum koja mu je radjena u 6. godini, na desnom testisu ima varikocelu, znamo da i ona utice na slabu pokretljivost, ali niko od urologa ne garantuje da ce se poboljsati rezultati posle operacije, i svi odbijaju da je rade, jer je drugi testis atrofirao, nema funkciju, te ne zele da rizikuju, posebno sto se varikocela redje javlja na desnoj strani i teze ju je operisati iz meni nejasnih razloga (kazu zbog ulivanja pod pravim uglom u bubreznu venu). Mozda bi ovo neki urolog mogao da nam pojasni i da nam olaksa pri donosenju odluke da li da pokusamo da operise varikocelu ili ne.
MOLIM VAS ZA ODGOVOR!
Odgovori