Urosepsa...
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 4:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Urosepsa...
Pre par godina sam imala urosepsu i zavrsila u urgentnom centru jer mi je bakterija koja je prouzrokovala urosepsu, izazvala meningitis..Duze vreme nisam imala nikakvih problema, ali sad u poslednje vreme primecujem da me bubreg s' vremena na vreme jako zaboli ali to traje veoma kratko i..hm, kako da ga nazovem zakasneli osecaj za mokrenje, tj osetim da mi se ide u wc tek kad mi je beshika prepuna.Takodje mi je dijagnostifikovana i sclerosis multiplex pre par meseci ali neurolog mi kaze da mi sfinkteri funkcionishu sasvim ok ali mi ne daje nikakav dalji savet...sta da radim?
Urosepsa predstvalja aktiviranje sistemskog inflamatornog odgovora infekcijom prisutnom u urinarnim putevima pri cemu bakteriju mogu ali ne moraju da sire krvotokom.Ne znam kako kod vas nije radjena kompletna dijadnostika urinarnog sistema posle urosepse jer cest scenario predstavlja postojanje opstruktivne uropatije pa se na terenu retencije mokrace razvija i infekcija.Vi kako kazete nemate puno posledica MS-a (pokretni ste,nemate ni retencije ni inkontinencije)mada nije iskljuceno da su demijelinizovani neki aferentni senzitivni putevi pa je to moguci razlog zasto mozak kasno registruje punu besiku sto ne predstavlja klasicnu retenciju ali se opet mokraca dugo zadrzava.Ja vam predlazem da uradite urolosko ispitivanje a posebno EHO urotrkta i urodinamska ispitivanja pa ako se dokaze da nema nikakve organske opstrukcije u urinarnim putevima onda vam ostaje samo da lecite MS.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 4:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5