Bris uretre podrazumeva pregled na mikoplazmu i ureaplazmu, kao i bakteriološki nalaz.
Mene zanima šta se u tom bakteriološkom nalazu vidi?
Koje sve bolesti/bakterije mogu tako da se nadju a koje ne mogu, tj, za koje je potreban poseban pregled?
Drugo pitanje, što se tiče analize ejakulata.
Koje bolesti/bakterije mogu da se nadju preko spermokulture, a koje ne mogu, tj, potreban je poseban pristup (poseban zahtev pre davanja uzorka)?
Radio sam pre neko vreme sve te nalaze i svi su bili negativni, a postoji odredjen bol u mojoj uretri na dodir. Imao sam i bolnu erekciju tokom spavanja ali je taj problem potpuno nestao, i takodje mi se čini kao da je jedan testis za malo veći od drugog, ali mislim da je to normalno, zar ne?
Takodje, malo urina mi ostaje u cevi kada završim mokrenje, par puta sam masirao prostatu nakon mokrenja (kroz čmar) i primetio da nakon masaže mogu da izbacim još to malo urina što je ostalo.
Ima li neko ideju šta bi moglo da izaziva te "komplikacije"?
Da napomenem, što manje sedim, manje komplikacija imam.
Da nisam nagnječio neki živac ili tako nešto?
Urološki pregledi i pitanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Urološki pregledi i pitanje
koliko godina imaš?
Mislim da je problem-prostata.
Jesi li radio spermogra-spermokulturu?
Mislim da je problem-prostata.
Jesi li radio spermogra-spermokulturu?
22 godine, da nije to malo rano za problem sa prostatom? Pre par meseci mi je doktor "odokativno" rekao da imam upalu prostate i dao mi je da pijem Citeral i Chymoral. Drugi doktor mi je radio bris i urinokulturu, dao mi da pijem Conprostu i dosta čajeva, i rekao da se vratim ako se ne sredi stanje. Bris (bakteriološki, miko i ureaplazma) je bio negativan, ali zato pitam, da li postoji još neka vrsta brisa koja registruje bakterije koje ovaj standardni nije mogao? Mokraća je takodje bila u redu.
U to vreme sam imao neko žarenje u medjici i opšte loš osećaj tamo dole (rezultat pokislosti i spavanja pod klimom verovatno) koji je prestao nakon lekova i čajeva. Ovaj bol u penisu na dodir imam duže vremena od toga i ignorisao sam jer sam mislio da je možda iritacija uzrokovana seksom ili tako nešto. Pored toga, javio se i taj osećaj da mi urin ostaje u uretri kao i odredjene iritacije tokom dugog sedenja.
Radio sam spermokulturu, rezultati su dobri.
Sad jedino da uradim ultrazvuk da vidim da li je prostata uvećana. I da napomenem, nije mi radjen digitalni rektalni pregled, ne znam da li to pravi neku razliku. Takodje nisam radio ni krvnu sliku a mislim da bi to napravilo razliku i da bi se znalo šta je.
U to vreme sam imao neko žarenje u medjici i opšte loš osećaj tamo dole (rezultat pokislosti i spavanja pod klimom verovatno) koji je prestao nakon lekova i čajeva. Ovaj bol u penisu na dodir imam duže vremena od toga i ignorisao sam jer sam mislio da je možda iritacija uzrokovana seksom ili tako nešto. Pored toga, javio se i taj osećaj da mi urin ostaje u uretri kao i odredjene iritacije tokom dugog sedenja.
Radio sam spermokulturu, rezultati su dobri.
Sad jedino da uradim ultrazvuk da vidim da li je prostata uvećana. I da napomenem, nije mi radjen digitalni rektalni pregled, ne znam da li to pravi neku razliku. Takodje nisam radio ni krvnu sliku a mislim da bi to napravilo razliku i da bi se znalo šta je.
Vratio sam se sad od doktora, odradio sam ultrazvuk bešike, prostate i testisa, sve je u najboljem redu. Doktor sumnja da je uzrok bola u donjem delu ledja i preporučio mi da radim vežbe. Ako se bol nastavi, rekao je da idem kod urologa sa svim nalazima i rezultatima do sada.
Tako da, manje ću da sedim i više ću da vežbam, popraviće se stanje
Tako da, manje ću da sedim i više ću da vežbam, popraviće se stanje

IPAK mislim da je neka upala prostate-jeste da si mlad za uvećanje prostate ali za upalu nisi-moze je izazvati i prehlada (od klime)
a moguće i od seksa-posebno ako si odugovlačio ejakulaciju.
Probaj jedan period da piješ čaj protiv upale mokraćnih kanala (APOTEKA_JOSIP PANČIĆ) i brusnicu-što manje sedenja svakako i kretanja a čuvaj se prehlade-posebno od nogu-srećom nije sad hladno ali i stajanje na pločicana recimo može da se ne oseti hladnoća al izbegavaj to svakako.
a moguće i od seksa-posebno ako si odugovlačio ejakulaciju.
Probaj jedan period da piješ čaj protiv upale mokraćnih kanala (APOTEKA_JOSIP PANČIĆ) i brusnicu-što manje sedenja svakako i kretanja a čuvaj se prehlade-posebno od nogu-srećom nije sad hladno ali i stajanje na pločicana recimo može da se ne oseti hladnoća al izbegavaj to svakako.
Hvala puno na odgovoru, upravo na tome radim ovih dana.
Nekad se desi da odugovlačim erekciju pa to sad izbegavam i pokušavam što više da izbegnem sedenje i da radim vežbe.
Nekad se desi da odugovlačim erekciju pa to sad izbegavam i pokušavam što više da izbegnem sedenje i da radim vežbe.