Znam da je ovo ucestala tema, ali nazalost nigde nisam mogla da pronadjem nekog ko ima problem slican mom, pa se nadam da cu dobiti neki savet ili pomoc vezano za isti.
Naime, sklonost ka urinarnim infekcijama znam da postoji kod zena, ali ako se te infekcije pogotovo vezuju za polni odnos, mene zanima kako to izbeci.
Vodim racuna o higijeni, idem redovno kod ginekologa, sex ne upraznjavam cesto, ali kada dodje do njega, uglavnom se desi da dodje do urinarne infekcije..i koliko znam nije problem u partneru, on nema nikakvih tegoba.
Zasto se to desava, pocela sam podsvesno da izbegavam kontakt jer mi stvara pritisak sama pomisao od bilo kakve infekcije
Urinarna infekcija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Urinarna infekcija
to uopste nije redak problem...kod zena je problem sto je kod njih kratka uretra, tj. put od spolja do besike, kao i blizina izmedju mokracnog otvora i anusa...pri odnosu se bakterije mehanicki unesu...mokrite nakon odnosa...uzimajte dosta tecnosti da se urinarni putevi ispiraju...
Re: Urinarna infekcija
Da dodam da često uriniranje pre i posle odnosa i velike količine tečnosti nisu dovoljne kako bi se sprečile urinarne infekcije. Pitaj urologa da li bi mogla da piješ jednokratne doze antibiotika nakon svakog seksualnog odnosa na malo duže staze kako bi sanirala problem.
Pozdrav.
Pozdrav.