Urinarna infekcija kod zena (devojaka)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Zdravlja pre svega
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 10:55 am

Urinarna infekcija kod zena (devojaka)

Post od Zdravlja pre svega »

Zdravo,

Imam 24 godine i uvek sam bila zdrava osim zimskih prehlada nista vise.Ah da anemija u 16 godini kazu brzo sam izrasla od tad mi je hemoglobin uvek na donjoj granici.
Drago mi je sto mogu sa jos nekim da podelim ovo sto mi se desava i da dobijem strucno misljenje sa jos jedne strane.
Moji problemi poceli su pre sedam meseci. Osecala sam povremeno blago peckanje, u donjem delu stomaka. Cekala par nedelja da vidim da li ima nekakve veze sa mesecnim ciklusom.Nisam utvrdila slicnost. Otisla sam ginekologu na redovan godisnji pregled. Posto je utvrdila da imam pojacan sekret i promene na grlicu materice prepisala mi je povidon jod. Posle uzimanja Povidon joda to blago peckanje kao da se prosirilo i prebacilo sa donjeg stomaka malo vislje. Ginekolog kaze da su mi jajnici ok i sve je u redu sto se nje tice. To blago peckanje ne postaje jace samo pocinje da se javlja sve cesce.
Urin oktobar 2011 (nije prva jutarnja mokraca)
leukociti 2-3
epitelne celije 7-8
bakterije malo
kristali dosta CaOX
Doktorka opste prakse je rekla da je sve to ok. Ne zna sta me to boli. Dovidjenja
Pila sam caj od uve i dosta tecnosti.Posle mesec i po nije nista bolje bilo.
Ginekolog mi je onda prepisala Poliginax zbog pojacanog sekreta i IIIc nalaza. Peckanje u predelu donjeg stomaka prestaje!!!!
Znaci 4 meseca peckanja u predelu donjeg stomaka posle uzimanja vaginaleta Poliginax prestaje.
Posle nedelju dana osecam sirenje ka bubrezima. Bol u donjem delu ledja.
Urin 23.januar 2012
leukociti 5-6
epitelne celije 10-15
bakterije malo
sluz malo
Doktorka misli da je to sve ok u domenu normalnog. Nije sigurna zasto me bole ledja prepisuje mi lek za reumu. Bol se pojacava. Lekovi za reumu ne deluju ali baralgetas je pomogao do jutra.
Urin 27.januar 2012
eritrociti 3-4 bleda
leukociti 6-8
epitelne celije 10-12
bakterije dosta
sluz dosta
Doktorka daje uput za urinokulturu. Prepisala mi je zbog prevelikih bolova Pipegal dok ne dodje nalaz urinokulture. Zbog jakih bolova nisam sacekala sutradan da dam prvu jutarnju mokracu
Laboratorijski nalaz:(nije prva jutarnja)
Staphylococcus koagulaza negativan 10 000 CFU/ml
U jednom mililitru urina prisutan je mali broj bakterija. Antibiogram nije radjen.
Nalaz ukazuje na spoljasnju kontaminaciju urina.

Bolovi prestaju od pipegala.
Doktorka kaze posto je nalaz urinokulture ok. Ne zna sta je, sad je proslo. Mala upala. Nazeb. Zensko sam.
Bol ponovo pocinje. Ponovo pregled urina
Urin 14.februar 2012
Leukociti 6-8
Epitelne celije dosta
Bakterije dosta
Sluz dosta
Onda sledi nalaz urnokulture: Zasejane podloge su ostale bez porasta.
Doktorka ne zna sta ce sa mnom.Nema bakterija ali peckanje u predelu bubrega ne perstaje.
Urin 22.februar 2012
Leukociti 8-10
epitelne celije 10-12
bakterije dosta
Prepisuje mi duplu dozu Pipegala i uput kod urologa.
Pipegal pomaze da nestane bol. Novi simptomi su drhtaji i jeza po celom telu pocevsi iz bubrega.Vec nekoliko dana svakodnevno.
Ne znam da li je sa ovim povezano ali osecam bol kao u donjem delu pluca ujutru prvi put kad udahnem. Cesce nego inace kao da mi zadrhti na levoj strani kod srca (mozda moj trip posto me ovo sve izludjuje)
Zakazano mi je kod urologa za 14.mart koji nikako da dodje a bol se polako vraca, sa sve ovom jezom i drhtajima itd.

Sta vi kazete na sve ovo? Nadam se da cete mi dati neki jasniji odgovor od doktorke opste prakse. Da li je moguce da nema ni jedne bakterije posebno izdvojene a da bude to u pitanju? Hvala puno unapred.
Ako je potrebna jos neka informacija tu sam :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Urinarna infekcija kod zena (devojaka)

Post od Dr011 »

u sedimentu urina ima dosta bakterija, i broj leukocita u urinu je nesto iznad granice, mozda i ima neke manje urinarne infekcije, a mozda je samo kontaminacija uzorka iz okoline...a da li vam je ginekolog nekad radio briseve, bakterioloske analize? ne bi bilo lose da se to uradi ako nije...kod zena lako bakterije iz okoline mogu da udju u besiku...u jednom nalazu imali ste soli oksalata, sto ukazuje na pesak koji moze da stvara nadrazaj...
bilo bi dobro da se uradi i ultrazvucni pregled...svakako je potreban pregled kod urologa, da se vidi da li je bol u ledjima zbog bubrega ili mozda od kicme...
Zdravlja pre svega
Novi član
Novi član

Hvala puno na odgovoru.

Radila sam ultrazvucni pregled abdomena i besike sve je ok (TACNIJE: jetra uredne ehogenosti bez fokalnih promena. Zucni putevi nisu prosireni, zucna kesica normalne debljine zida i bez patogenog sadrzaja u lumenu. Pankreas i slezina bo. Bubrezi normalnog polozaja i velicine, primerene debljine parenhima, bez straznih promena. Mokracna besika normalne debljine zida i bez patogenog sadrzaja u lumenu)

Takodje, i bris bak.kultura vaginalnog i cervikalnog brisa. Dalje, chlamydie, mikroplazme i ureoplazme negativan. To je test u Gradskom zavodu za kozne i venericne bolesti a uzima se bris iz vagine.
Citala sam na forumu da taj test nije stoposto tacan u slucaju hlamidije. Ako znate gde mogu da obavim testiranje PCR metodom ili iz krvi molim vas navedite.

Ovih dana osecam bol u plucima i skripanje pri izdisaju narocito. Jezik mi je beo pri kraju ka grlu. Takodje osecam peckanje uspod rebara (tamo gde su bubrezi predpostavljam) konstantno.

Sta biste dalje preporucila da testiram? Verujte mi isla bih na skener celog organizma i testiranje na sve zive bakterije viruse i ostale mutagene samo da ovo prodje.

Hvala puno unapred
Tika88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 2:45 pm

Post od Tika88 »

Da li si uspela da rešiš problem do sad? Jer meni ovo izgleda kao bubrežna infekcija koja se razvila iz infekcije donjeg urinarnog trakta. Ako su bakterije nađene na opštem pregledu zajedno sa povišenim brojem leukocita, to ukazuje na infekciju bez obzira na to što podloga na urinokulturi ostaje sterilna. Ja predlažem dobrog urologa (ne znam odakle si, možda da odeš do Beograda).
Pozdrav.
Zdravlja pre svega
Novi član
Novi član

Hvala na odgovoru!
Izvinjavam se sto nisam ranije ja odgovorila. Nadam se da ce se konverzacija nastaviti.

U medjuvremenu, krenula su pluca da me bole, prvo donji deo pa konstantno kao spazam u plucima i zarenje u predelu ledja (sredina ledja, gornji deo)
Snimila sam pluca i doktori ne vide nista vazno na snimku.

Inace, bol u bubrezima, jezu i peckanje vise ne osecam. Mozda ponekad dan dva i to mnogo manje boli i samo mala mala jeza ne kroz celo telo.

Pre 3 meseca su mi se javili mali plikcici jedva primetni u ustima. Primecujem da mi smeta kad mnogo jedem slatko, pijem koka kolu ili kafu a pogotovu pivo.
Jezik mi je oblozen belim naslagama.

Doktorka me je slala na analizu ispljuvka, bris grla i zdrela. Nalaz sterilan.
Takodje konstantno imam sluz (katar) iskasljavam ili se sliva.

Zanima me, takodje, da li kad dajem bris grla na nalaz treba da naznacim da zelim da provere da li imam Candidu ili se to podrazumeva da ako imam 'obicnim' nalazom ce se videti?

Hvala puno!
Odgovori