Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
1. Sta znaci prisustvo leukocita, sluzi i epitelnih celija u nalazu urina ?
2. Kako je moguce da analiza urina pokaze prisustvo bakterija, a da ih analizom urinokulture uopste nema? U pitanju je isti uzorak urina, a desava mi se vec treci put i to u razlicitim laboratorijama.
Hvala!
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
1.Le u urinu oznacavaju infekciju urina ali samo ako ih je 10-15 ili kada je masa Le,sve manje od toga oznacava samo kontaminaciju ali ne i infekciju.Sluz i epitelne celije se javljaju kao pratioci infekcija ili peska u urotraktu
2.U slucaju da je ISTI NALAZ URINA (iz iste bocice) onda ne znam kako je moguce,u pitanju je greska.
Ako se prvo da nalaz urina za obican pregled,speru se bakterije iz uretre i pokaze se lazno pozitivan nalaz (infekcija urina) ; ukoliko se nakon toga da urin u drugu bocicu za urinokulturu,bakterije iz uretre su vec sprane i nema ih u nalazu.
Vragolasta Amfibija napisao:U slucaju da je ISTI NALAZ URINA (iz iste bocice) onda ne znam kako je moguce,u pitanju je greska.
Ako se prvo da nalaz urina za obican pregled,speru se bakterije iz uretre i pokaze se lazno pozitivan nalaz (infekcija urina) ; ukoliko se nakon toga da urin u drugu bocicu za urinokulturu,bakterije iz uretre su vec sprane i nema ih u nalazu.
U pitanju je bas to! Isti uzorak urina iz koga su trazene obe analize.
Postavila sam pitanje jer mi se desava vec treci put! Dva puta u Domu zdravlja (gde sam takodje donela svoj uzorak u sterilnoj bocici) i jednom u privatnoj laboratoriji!
Nije mi jasno kako je tako nesto moguce, te sam stoga i postavila pitanje.
Hvala sto si se javila!
Sad mi je bar jasan onaj prvi deo.
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.