Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
molim vas da mi kazete da li uretromija potpuno otklanja problem stenoze uretre? Pre nedelju dana mi je na kbc bezanijska kosa uradjena operacija uretromija pa me zanima da li je time resen problem,ili cu ne daj boze morati da opet prolazim kroz buziranje? Operisao me je dr. popovic, i danas sam pusten kuci,ali sa kateterom koji cu morati da nosim jos 10 dana.
Unapred hvala na svim odgovorima
puno vas sve pozdravljam
Milos
Ali, to je uvek problem ALI! Na zalost nikada tvoj problem nece biti resen zauvek, samo privremeno. Stenoza kada se jednom pojavi ona nikada ne nestaje. To je jako jako retka bolest pogotovo kod mladjih ljudi. Malo doktora se bavi tom vrstom bolesti. Zao mi je sto ti ovo govorim ali to je realnost. Glavu gore i nedaj se. Nadam se da je manji vid stenoze tako da ces moci lakse kanal odrzavati. Stojim iza ovih reci, nasa draga vragolasta doktorka je blaga u odgovoru. Glavni cilj je da prihvatis tu bolest da postoji i da se psihicki to svaris sto je brze moguce. Dobro znas da imam isti problem.
Da jos nesto, kada ti izvade kateter zakazace ti kontrolu, a na kontroli sam znas sta ce ti raditi nazalost BUZIRANJE sta drugo, mada ima specijalan gel koji se stavlja tako da uopste ne boli.
Pozdrav
hvala na odgovorima. toga sam se i pribojavao,da cu opet morati na buziranje. to je jedan uzas uzasni. . Bojim se da me niko ziv nece naterati da opet prolazim kroz to. imam 35 god., i ako je to istina da je ova bolest dozivotna istog momenta cu da se ubijem majke mi rodjene. hvala i pozdrav od bespomocnog slucaja
Moram ovako da se izrazim,ali majke ti nemoj da lupas gluposti !!!
Coveku je uradjena operacija koja ce najverovatnije resiti problem stenoze,zato je i radjena !
Na kontrolnom pregledu je potrebno uraditi uretroskopiju ili uretrografiju a ne buziranje,kako bi se VIDELO kako je uretra sada oblikovana.
@miki
Nemoj da se brines preterano,mogu ti reci da si najgore prosao.Da je urolog sumnjao u uspesnost operacije,ne bi ti je ni radio.Moguce je,naravno,kao i kod bilo koje terapije bilo cega,bilo koje bolesti,da se stenoze vrate i slicno,ali naravno da je moguce da je tvoj problem zauvek resen.Zato sam rekla da ces sam vremenom vec videti.Imaj vere u oporavak.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
postovana vragolasta, hvala vam na odgovorima i na podrsci koju mi pruzate. Posto ste veoma ljubazni,bicu slobodan da vam postavim jos jedno pitanje. Posto nosim kateter vec 10 dana, non stop mi se pored katetera pojavljuje neka sluz, lici kao na gnoj, ili sekret. O cemu se radi? Da li je to normalno,ili...?
hvala unapred
pozdrav
Imao sam saobracajnu nesrecu 2001.god. sa povredama besike i moktracnog kanala (uretre). Brdo operacija... slaba vajda... nosio sam od 2005. urinarni stent Memokath, neko "ludilo" iz Danske koje je drzalo vodu, ponekad i ne ali on je kalcifikovao i bila je potrebna njegova zamena i cesto ciscenje. Trenutno sam bez stenta, pracen inkontinencijom, nisam zadovoljan i muka mi je vise od bezuspesnog lecenja u ovoj Srbiji. Ne bih da imenujem doktore koji me lece ovde, jer se trude, ali ja nisam zadovoljan. Imam svega 28. god. a saobracajna nesreca se dogodila sa mojih 19.god. Pusta mladost
Ako mozete da mi preporucite nekog doktora u inostranstvu ili instituciju koja se provereno uspesno bavi ovom problematikom!!!
Stenoze uretre se moze leciti na nekoliko nacina:
1 - Kod nas se najcesce radi tzv. uretrotomia interna nakon koje cesto sleduju neugodna buziranja. Ovom metodom se mogu resiti samo kratke i blage stenoze, a ozbiljnije nikako!
2 - Drugi nacin je operacija sa isecanjem suzenog dela i spajanjem krajeva uretre (tzv. TT anastomoza). Ovo je moguce izvesti kod kratkih, prstenastih stenoza lociranih na pocetnom delu uretre.
3- Treci i najefikasniji nacin je tzv. augmentacija uretre bukalnom mukozom. Sustina ove operacije je uzimanje jednog malog dela sluznice iz usta pacijenta i presadjivanje na suzeni deo uretre, cime se uretra trajno prosiri! Nema potrebe za postoperativnim buziranjem. Ovom metodom se uspesno resavaju i dugacke i teske stenoze. Problem je sto se kod nas izuzetno mali broj urologa bavi ovom vrstom operacije koja je najcesce jedino pravo resenje za ovo tesko stanje!
Ne odustajte od toga da trazite definitivno resenje za vas problem!
Stenozu uretre je MOGUCE leciti!
Pozdrav!
Posle operacije ugradnje bajpasa oštečena mi je uretra. Već 6 godina se bužiram, sad se svelo na max 3 nedelje, nemogu da izažem na kraj sa sheriki koli i pereodičnim temperaturama oko 40. Predložena mi je uretrotomija, ali kako vidim iz diskusije i sa interneta opet sledi bužiranje (urađeno mi je do sada 37 puta), zato molim ako neko zana gde i kod koga mogu da uradim operaciju augmentacija uretre napominjem da sada imam 59 godina. Vladimir
dr uro napisao:Stenoze uretre se moze leciti na nekoliko nacina:
1 - Kod nas se najcesce radi tzv. uretrotomia interna nakon koje cesto sleduju neugodna buziranja. Ovom metodom se mogu resiti samo kratke i blage stenoze, a ozbiljnije nikako!
2 - Drugi nacin je operacija sa isecanjem suzenog dela i spajanjem krajeva uretre (tzv. TT anastomoza). Ovo je moguce izvesti kod kratkih, prstenastih stenoza lociranih na pocetnom delu uretre.
3- Treci i najefikasniji nacin je tzv. augmentacija uretre bukalnom mukozom. Sustina ove operacije je uzimanje jednog malog dela sluznice iz usta pacijenta i presadjivanje na suzeni deo uretre, cime se uretra trajno prosiri! Nema potrebe za postoperativnim buziranjem. Ovom metodom se uspesno resavaju i dugacke i teske stenoze. Problem je sto se kod nas izuzetno mali broj urologa bavi ovom vrstom operacije koja je najcesce jedino pravo resenje za ovo tesko stanje!
Ne odustajte od toga da trazite definitivno resenje za vas problem!
Stenozu uretre je MOGUCE leciti!
Pozdrav!
Jos jedno pitanje
Mogucnosti pojave temp.su moguce nakon ove intervencije?
Jel potrebna neka dodatna terapija?
Pitam posto je tata to pre par dana obavio i sad mi izgleda lose
UNAPRED HVALA
Da li neko moze da mi kaze da li postoji u Srbiji neko od urologa ili bar koja zdravstvena ustanova se bavi augmentacijom uretre bukalnom mukozom?S obzirom da je to jedino trajno resenje za stenozu uretre,a sve drugo je vec pokusano mnogo bi mi znacilo ako neko ima tu informaciju...Unapred hvala