Desilo mi se par puta pa zelim da pitam.
Evo reci cu sta mi se desilo ovog jutra. Bio sam otkriven, otvoren je bio prozor, a spavam pored prozora, masturibirao sam i posle toga me je jako boleo desni testis, bol je takav da ne smem da pipnem testis niti da ga pomeram, malo je i natekao i onda me prestane posle sat vremena. Da li je ovo alarm da se javim lekaru ili je ovo mozda reakcija samo na hladno. Jos uvek osecam blagi bol u desnom testisu i mislim da je malko uvecan. Opet kazem desavalo mi se ovo vise puta i obicno kad je tako hladno.
I jos jedno pitanje, da li testisi trebaju da budu iste velicine posto sam procitao da je to alarm da se javim lekaru, posto kod mojih ima razlike, ne velike, ali ima. Hvala svima na odgovorima.
Da li je to upala?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Da li je to upala?
Sa moje strane gledista, kao sto mogu svi ostali delovi tela da reaguju na hladnocu posebno u snu, tako i taj vrlo osetljivi dio moze da odreaguje, ako je u pitanju to da si spavao kraj otvorenog prozora a bilo je hladno naravno da postoji mogucnost da je zbog toga kao sto postoji i da nije (to jedino lekar moze da ti kaze). A sto se tice testisa, normalno je da jedan bude veci od drugog, i mislim da je u vecini slucajeva u pitanju levi testis. Ne bi bilo lose da se javis urologu, to ce biti rutinski pregled, najbolje je tako da ne rizikujes. Srecno
Re: Da li je to upala?
testisi ne moraju da budu bas identicne velicine, ali ne bi trebalo da bude ni neko veliko odstupanje, u tom slucaju treba proveriti kakvo je stanje sa njima...naravno treba videti da nije neki problem doveo do razlike u velicini...opipaj i obrati paznju postoje li neke promene...
sama hladnoca nece dovesti bas do otoka testisa...
bol moze poticati od upale, ali i kod preterivanja sa masturbacijom/odnosima, a odlaganjem ejakulacije...
ja ti savetujem da odes na pregled, samo tako moze da se vidi postoji li neki problem ili ne, na slepo ne mozemo nista da ti kazemo sa sigurnoscu...ako postoji neka upala, ili neki drugi problem, treba leciti, ne treba cekati...
sama hladnoca nece dovesti bas do otoka testisa...
bol moze poticati od upale, ali i kod preterivanja sa masturbacijom/odnosima, a odlaganjem ejakulacije...
ja ti savetujem da odes na pregled, samo tako moze da se vidi postoji li neki problem ili ne, na slepo ne mozemo nista da ti kazemo sa sigurnoscu...ako postoji neka upala, ili neki drugi problem, treba leciti, ne treba cekati...