Ultrazvuk i kreatinin

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
rodza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 13, 2009 4:40 am

Ultrazvuk i kreatinin

Post od rodza »

Imam jedno pitanjce za sve uvažene članove foruma i unaprijed zahvaljujem na pomoći. Naime, prije par dana radila sam ultrazvuk bubrega i na tom nalazu sve je apsolutno u redu, a na nalazu urina ima 12 do 15 leukocita i rijetke bakterije. Ono što me brine su nalazi krvi. Urea je 3, 2 ali je kreatinin 198. A normala je od 53 do 120. Ženskog sam pola, i imam već zadnjiu godinu problema sa upalama urinarnog trakta i bakterijom. Kreatinin jeste u normali ali je blizu gornje vrijednosti. Zadnji put kada sam radila analizu krvi, prije par mjeseci, bio je 60. Interesuje me, ako neko može da mi pomogne, čemu ova sadašnja vrijednost, da li to može biti od nekih drugih uzroka i kojih, budući da ultrazvuk kaže da sa bubrezima nemam ni najmanjih problema.I da, limfociti su mi blago povećani.

Zahvaljujem
rodza
Novi član
Novi član

Re: Ultrazvuk i kreatinin

Post od rodza »

rodza napisao:Imam jedno pitanjce za sve uvažene članove foruma i unaprijed zahvaljujem na pomoći. Naime, prije par dana radila sam ultrazvuk bubrega i na tom nalazu sve je apsolutno u redu, a na nalazu urina ima 12 do 15 leukocita i rijetke bakterije. Ono što me brine su nalazi krvi. Urea je 3, 2 ali je kreatinin 98. A normala je od 53 do 120. Ženskog sam pola, i imam već zadnjiu godinu problema sa upalama urinarnog trakta i bakterijom. Kreatinin jeste u normali ali je blizu gornje vrijednosti. Zadnji put kada sam radila analizu krvi, prije par mjeseci, bio je 60. Interesuje me, ako neko može da mi pomogne, čemu ova sadašnja vrijednost, da li to može biti od nekih drugih uzroka i kojih, budući da ultrazvuk kaže da sa bubrezima nemam ni najmanjih problema.I da, limfociti su mi blago povećani.

Zahvaljujem
rodza
Novi član
Novi član

Post od rodza »

Htjela sam reći u prvom postu da je kreatinin bio 98 a ne 198. Izvinjavam se svima na ovoj grešci. Bilo je u žurbi. :oops: :oops: :oops: :oops:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne razumem,kreatinin vam je u granicama normalne,pa bilo to priblizno gornjoj ili donjoj,potpuno nebitno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
rodza
Novi član
Novi član

Post od rodza »

Vragolasta Amfibija napisao:Ne razumem,kreatinin vam je u granicama normalne,pa bilo to priblizno gornjoj ili donjoj,potpuno nebitno.
Hvala za odgovor. Hvala najljepše... Izgleda da ja imam drugi problem - hipohondriju. :D

Najljepši pozdrav i poštovanje.
zrno29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 8:09 pm

Post od zrno29 »

rodza napisao:
Vragolasta Amfibija napisao:Ne razumem,kreatinin vam je u granicama normalne,pa bilo to priblizno gornjoj ili donjoj,potpuno nebitno.
Hvala za odgovor. Hvala najljepše... Izgleda da ja imam drugi problem - hipohondriju. :D

Samo ne zaboravi - I hipohondri mogu da se razbole.
"Ljepota je u oku posmatrača".
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

rodza napisao:

heheeh...e tu ti vec ne mogu pomoci :lol:
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori