Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: uklanjanje kondiloma EKT ili RADIOTALASI ? HITNO !!!
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 11:19 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm
Postovi: 62
pozdrav

bio sam pre 2 nedelje na uklanjanju kondiloma EKT metodom (laserom , spaljivanjem)

nakon toga sledece jutro sam primetio 3 promene koje nisu skinute i odma otisao kod urologa da mu kazem da je predvideo ove promene, on mi kaze dodji za 2 nedelje ako se opet pojave pa cemo skinuti. Privatnik je, opet ce mi naplatiti.... primetio sam da su mi se opet pojavili neki sitni i zelim da vas pitam neshto
Posto on ne radi uklanjanje radiotalasima neko samo EKT (proslo je 2 nedelje , imam 4 oziljka a ostali su manje vishe OK) da li je bolje da to odradim radiotalasima kod drugog urologa ? koja je cena radiotalasima? citao sam da je radiotalasima manje invazivno, manji period oporavka i nema oziljaka

sta da radim? necu da mi sprzi ceo penis i prepone sa tim laserom

ako mi skine ovih novih 10 tka promena (a prethodno sam imao 10) to je 20 promena skinutih EKT metodom sto mi je puno na tako malom mestu. Bojim se oziljaka !!!
pomozite mi savetom !!!

HVALAA!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: uklanjanje kondiloma EKT ili RADIOTALASI ? HITNO !!!
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 1:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm
Postovi: 62
i josh nesto da pitam
ovo sam procitao

U toku trajanja lecenja oboleli ne bi trebalo ni masturbirati jer rasprsuje virus po sluzokozi a to produzava lecenje, sto vazi i za sva mehanicka dejstva po bradavicama i oko njih.

jel to isitna? kako da ne masturbiram ako oporavak traje recimo 2 meseca?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: uklanjanje kondiloma EKT ili RADIOTALASI ? HITNO !!!
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 2:03 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm
Postovi: 62
negde procitam da nepreporucuju sa radiotalasima i to je bolnije za oporavak

a ovde nadjem sasvim drugaciji link
http://www.drigorjeremic.com/kondilomi.php


"KOJA JE NAJBOLJA METODA LEČENJA?
Genitalni organi su jako osetljivo područje na svaki oblik traume bilo da je ona mehaničkog ili termičkog tipa, jer pomenuti vidovi destrukcije ukoliko nisu dozirani ostavljaju velike ožiljke za sobom. Elektrokauter kao prva ablativna metoda je upravo zbog pomenutih razloga i izgubio mestu u lečenju kondiloma. Stepen destrukcije zdravog tkiva i ožiljci nakon toga su bili toliko veliki da bi zasenili i moguć terapijski uspeh. Upravo je to i bio razlog što je mesto elektrokauteru zauzeo CO2 laser. Medjutim, i kod CO2 lasera stepen oštećenja zdravog okolnog tkiva naročito kod većih promena nije bio zanemarljiv, kako zbog vremena opravka, težine opekotina, ali i ožiljaka koji su tom prilikom nastali na genitalnim organima. Važno je napomenuti da se intervencije laserom i elektreokauterom u kratkotrajnoj opštoj intravenskoj anesteziji i da pomenute metode ne mogu biti primenjene kod lečenja kondiloma u trudnoći.
Radiotalasima frekvence 4Mhz se mogu bez problema uz lokalnu infiltracionu anesteziju ukloniti promene i manjeg i većeg promera bez obzira na lokalizaciju. Kod manjih pojedinačnih promena nije čak ni potrebna anestezija. S obzirom da znamo da se ispod kondilomatoznih promena kriju petlje krvnih sudova koji ih hrane jako je bitno krvarenje svesti na minimum, jer se time smanjuje mogućnost rasejanja infekcije, a strah od postintervencijske bakterijske infekcije svodi na minimum. Ovom metodom je upravo moguće ukloniti promenu uz minimalno krvarenje i i zanemarljivo okolno oštećenje zdravog tkiva genitalnih organa. Promena se uklanja sve do zrave kože i sluzokože vodeći računa o rubovima promena koje se jako dobro prezentiraju nakon radiotalsne intervencije, pa je moguće i njih nesmetano tretirati čime je mogućnost nastanka recidiva za razliku od drugih metoda svedena na minimum. Nakon ovog postupka na mestima dejstva nema tragova opekotina i karbonifikacije nego jače izraženo crvenilo na neoštećenoj zdravoj podlozi, što se ni u kom slučaju ne može porediti sa izgledom promena nakon upotrebe lasera. Posle intervencije oporavak je jako brz. Ožiljak posle ove intervencije gotovo da i ne postoji, što je svakako stavlja za metodu izbora kod mladjih devojaka koje nisu radjale. Ovo je jedino efikasna i dozvoljena metoda lečenja kondiloma u trudnoći.
Kondilomi se ne smeju zanemariti i s obzirom da su seksualno prenosivi obavezno je lečenje oba partnera."


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: