udna navlaka, fimoza, cirkumcizija,...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 10:28 pm

udna navlaka, fimoza, cirkumcizija,...

Post od jedanlav »

*disclamer: prvo da se cenjenom auditorijumu izvinim ako nisam trebao da otvorim novu temu ali sjajna tema oko udne navlake je lock pa nisam skapirao gde napisem, molim mod/admin tim da poruku izmesti gde vec treba u koju temu ...

kada je vrsnjak u mirovanju, postoji shansa da svuchem kozicu, kako krece propinjanje nema shanse, e sad... to nekad smeta, jako smeta, vrlo smeta, ajde kao trpeo sam i naviko se...

reshio sam da to regulishem u svojoj 35toj (realn pre sam samo trazio razloge da to ne uradim a i malo frka ovo ono) ...

bio sam pre neki dan kod dermatologa (derma/nesto...) u gradskom zavodu (ruzveltova 17) i posto imam diabetes (insulin) radio mi je i neku laboratoru da vidi dal ima nesto ... nema :) cist sam ... i predlozio je da cirkuciziju ( valjda se tako zove .. sec sec .. da je jurim papire ) ...

dobio sam od izabrane lekarke uput za urologa, to mi je sledeci korak, u KBC sam dobio termin sad u petak kod urologa ...

- kakva su vasa iskustva u KBC ?
- za koliko zakazuju ?
- oni rade klasichno sechenje ? nema laser ovo ono svemirske tehnologije ?
- diabetichar sam, dal to ima neke veze oko zarastanja itd ?
- kapiram da posle moraju se menjaju zavoji .. to ide u domu zdravlja ili u stacionaru gde mi je izabrani lekar jer sam ? vracar je u pitanju i stacionar k.zorke .. :)
- koliko dana cu morati / bi trebalo da odsustvujem sa posla ? treba menjam firmu pa da ukomponujem odsustvo sa otkaznim rokom :)

svaka info dobro dodje ...
:)

jedan lav
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: udna navlaka, fimoza, cirkumcizija,...

Post od Dr011 »

da, obicno se radi klasicno secenje, nema tu potrebe za nekom svimirskom tehnologijom, jer intervencija i inace spada u jednostavnije...

kod dijabetesa postoji veca sklonost ka nastanku balanopostitisa (upale kozice i glavica), pa ako jos i fimoza postoji onda se obrezivanje svakako preporucuje, da ne bi kasnije bilo komplikacija...potrebno je da drzis nivo secera pod kontrolom kako ne bi bilo problema ni sa zarastanjem...
sto se tice previjanja, nakon prve kontrole mozes gazu i sam menjati kod kuce ako sve tece kako treba...
potrudi se bar nedelju dana ako mozes da odmaras sto se tice posla...moci ces i ranije da funkcionises ako se ne bavis vecim fizickim aktivnostima, ali ako mozes da obezbedis odmor od radnih aktivnosti iskoristi to...
Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član

Post od jedanlav »

elem, u 11 imao zakazano, oko pola 12 stigo na red...
unutra bio oko 2 min ... doktor skroz cool lik ... reko mi se javim
susedna ordinacija da zakazem ... ja se ponadao .. e super sad ce mi kazu
termin... prc...
e kao .. javicemo vam na telefon .. omg wtf ? ...
i to u klinici u resavskoj ... neka iskustva ? koliko se ceka ?
ja bi to zavrshim sto je pre moguce ... :) da bi pre bio operativan ...

za mirovanje mi je reko i doktor .. kao iskuliraj bar nedelju dana ...
posle lagano ... i da mora to previjanje ...

posto bokserice nosim zadnjih 25 godina ... dal moram one tjega klasichne
ili sta vec ? ..
mislo sam odem u trenerci na operaciju .. buraz bi poshao samnom posle da me doprati gajbi ;)
Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član

Post od jedanlav »

zaboravih: dr011 hvala na odgovoru
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

najbolje ti je da nakon operacije bar prvih desetak dana nosis gace koje su uz telo, bilo klasicne, bilo bokserice koje su uz telo, samo da ne budu one sa sirokim nogavicama, jer pozeljno je da drze penis u mestu dok se ne oporavis, da se ne bi setao tamo-vamo dok se kreces, to bi te iritiralo... :wink:
baako
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 1:52 pm

Post od baako »

Evo,da I ja podelim iskustvo koje mozda pomogne nekome. Juce sam operisan,circumcisio,uspavan,extra stvar,plus lokalna,naravno. Nista nisam osetio.Sat vremena posle budjenja boli,nema greske.Ipak,ako si musko,stegnes zube I prodje.Jos sam pod zavojem koji smeta pri mokrenju.Danas cur sam da ga skinem jer sam ga pokvasio ai dr je rekao da to uradim. Budila me jutros erekcija,koja mi je prvi put u zivotu nepozeljna.Nije bolelo al cenim da je malo razvukla rane.. znam da je oporavak malo duzi I bolniji,al kad se nesto mora,nije tesko.Zato,neka niko ne okleva jer je to jedini nacin da se problem resi zauvek.Sto pre,to bolje.Hvala dr011 za sve korisne savete.
Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član

Post od jedanlav »

baako: svaka info je dobra... nego jesi na urologiji (resavska 51) zavrshio ?

dr011: ondak one dzokej tjega ko kad sam bio mali :") ...

pokushao sam uponedeljak saznam kad je ... nemozesh ih dobijesh ujutru
utorak dobijem.. nemaju me upisano .. a nije mi bio nalazpored mene da kazemime lekara...
sreda .. zauzeto .. posle nikog na lokalu 110 ..
sutra zovem od 06:59 dok se ne raspadne telefon...

privatno traze od 200 do 450e ..huh ..
Daxon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 10:30 pm

Post od Daxon »

Pozdrav svima, imam 29 godina i dugo vec vucem problem sa fimozom, pa sam odlucio da ga resim. Mozda je i pisalo ranije, izvinjavam se unapred ako je tako, ali me zanima gde se u Novom Sadu moze odraditi operacija fimoze, i koliko kosta, na privatne klinike mislim?
Hvala.
Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član

Post od jedanlav »

sreda su me zvali e kao ajd u cet na sec sec...
:) ...
evo danas, subota, su mi skinuli onu vazelinsku gazu ...
ostali su josh shavovi ... oni konci .. jao bre sto su neugodni
bockaju mi glavic ... uzas... aaaa... jedino kad lazim skroz onda
je delimichno ok :(
Korisnikov avatar
jedanlav
Novi član
Novi član

Post od jedanlav »

jedanlav napisao:sreda su me zvali e kao ajd u cet na sec sec...
:) ...
evo danas, subota, su mi skinuli onu vazelinsku gazu ...
ostali su josh shavovi ... oni konci .. jao bre sto su neugodni
bockaju mi glavic ... uzas... aaaa... jedino kad lazim skroz onda
je delimichno ok :(

nemogu docekam cetvrtak da ih povade...
ne znam da li da mazem sa necim da ne bocka ovoliko ... aaaa...
:).. aaaaa
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

jos je to jako sveze, zna nekad da bude neprijatan osecaj, ali svakim danom bice ti sve bolje, samo malo strpljenja, vredi izdrzati ako se problem resi... :) konci stoje okvirno 10ak dana, pa se mogu izvaditi ili cekati da sami ispadnu, ali prakticnije je da se izvade tad...
dmisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 11:24 am

Post od dmisic »

Evo ja da se javim, pojedini (Dr.011), me znaju odavde jer sam se raspitivao oko cirkumcizije. Imam 31 god, pre 6 meseci mi je urolog konstatovao fimozu i kao
rešenje predložio cirkumciziju. Pokušavao sam sa vežbicama, kremama, ali na kraju se stanje pogoršalo i skupio sam hrabrost - juče, u petak je pao sec-sec!
Radio sam u privatnoj klinici, tako da nije bilo problema oko zakazivanja itd, a radio mi je moj urolog, koji kako sam čuo važi za jednog od cenjenijih stručnjaka kod nas (ako nije zabranjeno, mogu da kažem i ime).
Sve u svemu, sama procedura je daleko manje strašna nego što sam očekivao. Iako su mi svi, pa i ljudi ovde govorili da ne brinem i da to što pre uradim nisam im verovao - medicinski radnici nekako kao da zaboravljaju koliki je to stres za laika iako tehnički nije komplikovan zahvat.
Meni su radili u ležećem položaju, dakle doktor i dve insturmentarke. Prvo ga omažu nekom braonkasto-narandžastom tečnošću, svud, i po testisima i po butinama. Naravno ful ste degaćirani, pa bude malo neprijatno, žene su, ali vam je to u tom trenutnku najmanji problem. Posle anestezija, za koju svi kažu da je jedina stvar koja boli. To je ono, bodu vas u penis iglom, za mene zastrašujuća stvar! Međutim, gledao u ono svetlo iznad, zatvorio oči, prvi ubod bukvalno sekund bola na skali od 1-10, jedva 6.5. Drugi, manje i još dva uboda sam osetio i to je to. Posle toga apsolutno ništa. Sve je trajalo 15ak minuta, on je tamo seko, pržio, šio i to je bilo to! Kad ga je zavio ustao sam i prvi put ga video. Manje od polovine glavića je ostalo napolju, i vidi se crni konac sa donje strane (tu je valjda bio frenulum). Najbolje ga je opisala moja žena, izgleda kao umotan u toalet papir!
Došao sam kući i posle jedno sat vremena, anestezija je počela da popušta i počela je bol. Na skali od 1-10, najgore bude oko 7, ali posle toga opada. Osećaj je najblaži pečenju (moje subjektivno mišljenje). Opet, daleko laganije nego što sam mislio, čak nisam ni popio Diklofen koji mi je dr preporučio do pred spavanje, kada je bol počela da jenjava.
Legao sam i zaspao u nekom položaju na stranu, ali me je u pet ujutru probudila užasna bol! Erekcija! Opet, bol za 7.5-8, i to traje, jer kao da pulsira kada se diže, valjda se konci rastežu. Pogledao sam i u gaćama mi je osim neke tečnosti bilo i kapljica krvi, pa sam se malo uplašio. Problem sam rešio oblogom od leda i koncentracijom na "ne sexy" stvari :D
Oko 9 sam zaspao opet, i čini mi se da mi se opet digao - bilo je neprijatnog osećaja zatezanja, ali boli gotovo da nije bilo!
Jutros sam bio na previjanju, doktor me je previo. Lako je skinu gazu (vazelinsku), nije se lepila, malo ga muljao kroz ruke i opet ga svog izmazao onim braon narandžastim. Previo ga je opet, vaz. gaza i opet neki braon... papir, flaster, ali daleko tanje nego prošli put. Sutra ujutru idem opet, previjaju me sestre ovaj put, molim boga da ne bude neka dobra riba :D
Eto. Nadam se da je moje iskustvo korisno nekima, stvarno nije strašno, ali znam da će se ljudi i dalje plašiti. Videćemo kako će biti do kraja, da li će biti nekih problema i bolova, a podeliću sa vama i iskustva posle, tokom sexa i to, jer sam na internetu našao podatke kako je smanjena osetljivost, kako je lošije itd.
Doktor mi je rekao da kada me sutra previju, u ponedeljak sam skinem gazu, i da nadalje ispiram hidrogenom i poprskam bivacinom kod kuće. Danas mi kažu u apoteci da se bivacin više ne proizvodi, a da nema ni zamene (enbecin), pa ako neko zna da mi odgovori da li bi nešto drugo trebalo da koristim?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

dovoljno je i samo hidrogenom...uz njega mozes eventualno povidon jod (to je ta braonkasto-narandzasta tecnost koju spominjes), ili mozes da koristis recimo samo sprej Octenisept...sve jedno, najvaznije je redovna i dobra higijena...
dmisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 11:24 am

Post od dmisic »

@Dr.011
Hvala puno. Imam taj Octanisept, mada mi sestra koja mi je previjala danas kaze da ce da me boli kad naprskam, ali svakako cu probati.

Danas sam bio na drugom previjanju, ovoga puta je bila med. sestra samo. Relativno je lako i brzo skinula zavoje, samo je kod onogo poslednjeg sloja islo malo teze, ali sekundic stipanja nista vise. Opet je cistila ovim onim, i onda ga je poprskala necim sto u pocetku bude onako bas bas hladno, a onda kao malo zaboli i to je to. Opet mi je stavila malo vise gaze i tako ali i dalje mogu da mokrim, glavic je delimicno slobodan.
Mali problem - jutros sam primetio da se nesto kao meso ili koza, kao mala loptica, nadulo tamo gde je bio (ili je jos uvek) frenulum. Tu sad ima i konca. E sad to se kao nadulo, ne boli ali se nadulo. Nisam pipao. Kad sam dosao na previjanje rekao sam sestri i pogledala i rekla da je tako zato sto je doktor malo jace stisnuo kada je juce previjao. Evo sad gledam i rekao bih da je sve "ok", nema loptice samo konac.
Video sam ga danas ociscenog i ... Onako nije lep prizor ali nije ni strasno. Mislim da rana izgleda ok, jedino je sa zadnje strane modro i rekao bih da je tu bilo malo vise "borbe" - sto je valjda i normalno.
Sutra sam skidam zavoj i treba da ispiram hidrogenom.
Ako neko ima predlog kako da skinem zavoj sto bezbolnije, otvoren sam za sve predloge? :D Napomenuo bih da imam vazelinsku gazu, pa onu obicnu, pa neki kao toalet papir hrapavi flaster ili sta vec, koji sve to drzi.
Jos jedno pitanje, da li sutra kada skinem ovo zamotano, i isperem hidrogenom, mogu da stavim opet gazu ili je bolje da bude sve otvoreno?
Pozdrav i hvala.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

to sto se nadulo je verovatno samo otok, to ce se povuci...prizor sad ni ne moze da bude lep, ali samo malo strpljenja, kad se to oporavi bice sasvim druga prica... :wink:
ako ti je i sad vazelinska gaza ne bi trebalo da bude problema kad je sutra skines, a za kasnije kad budes koristio obicnu gazu, ako se zalepi, prvo je nakvasi pa ce se lakse odlepiti...ne moras dalje da umotavas cvrsto i da lepis, dovoljno je da samo lagano umotas penis u gazu, ne moras da lepis flasterom, kad mokris samo otkrijes, i tako dok ne zaraste...
Odgovori