Evo ja da se javim, pojedini (Dr.011), me znaju odavde jer sam se raspitivao oko cirkumcizije. Imam 31 god, pre 6 meseci mi je urolog konstatovao fimozu i kao
rešenje predložio cirkumciziju. Pokušavao sam sa vežbicama, kremama, ali na kraju se stanje pogoršalo i skupio sam hrabrost - juče, u petak je pao sec-sec!
Radio sam u privatnoj klinici, tako da nije bilo problema oko zakazivanja itd, a radio mi je moj urolog, koji kako sam čuo važi za jednog od cenjenijih stručnjaka kod nas (ako nije zabranjeno, mogu da kažem i ime).
Sve u svemu, sama procedura je daleko manje strašna nego što sam očekivao. Iako su mi svi, pa i ljudi ovde govorili da ne brinem i da to što pre uradim nisam im verovao - medicinski radnici nekako kao da zaboravljaju koliki je to stres za laika iako tehnički nije komplikovan zahvat.
Meni su radili u ležećem položaju, dakle doktor i dve insturmentarke. Prvo ga omažu nekom braonkasto-narandžastom tečnošću, svud, i po testisima i po butinama. Naravno ful ste degaćirani, pa bude malo neprijatno, žene su, ali vam je to u tom trenutnku najmanji problem. Posle anestezija, za koju svi kažu da je jedina stvar koja boli. To je ono, bodu vas u penis iglom, za mene zastrašujuća stvar! Međutim, gledao u ono svetlo iznad, zatvorio oči, prvi ubod bukvalno sekund bola na skali od 1-10, jedva 6.5. Drugi, manje i još dva uboda sam osetio i to je to. Posle toga apsolutno ništa. Sve je trajalo 15ak minuta, on je tamo seko, pržio, šio i to je bilo to! Kad ga je zavio ustao sam i prvi put ga video. Manje od polovine glavića je ostalo napolju, i vidi se crni konac sa donje strane (tu je valjda bio frenulum). Najbolje ga je opisala moja žena, izgleda kao umotan u toalet papir!
Došao sam kući i posle jedno sat vremena, anestezija je počela da popušta i počela je bol. Na skali od 1-10, najgore bude oko 7, ali posle toga opada. Osećaj je najblaži pečenju (moje subjektivno mišljenje). Opet, daleko laganije nego što sam mislio, čak nisam ni popio Diklofen koji mi je dr preporučio do pred spavanje, kada je bol počela da jenjava.
Legao sam i zaspao u nekom položaju na stranu, ali me je u pet ujutru probudila užasna bol! Erekcija! Opet, bol za 7.5-8, i to traje, jer kao da pulsira kada se diže, valjda se konci rastežu. Pogledao sam i u gaćama mi je osim neke tečnosti bilo i kapljica krvi, pa sam se malo uplašio. Problem sam rešio oblogom od leda i koncentracijom na "ne sexy" stvari

Oko 9 sam zaspao opet, i čini mi se da mi se opet digao - bilo je neprijatnog osećaja zatezanja, ali boli gotovo da nije bilo!
Jutros sam bio na previjanju, doktor me je previo. Lako je skinu gazu (vazelinsku), nije se lepila, malo ga muljao kroz ruke i opet ga svog izmazao onim braon narandžastim. Previo ga je opet, vaz. gaza i opet neki braon... papir, flaster, ali daleko tanje nego prošli put. Sutra ujutru idem opet, previjaju me sestre ovaj put, molim boga da ne bude neka dobra riba

Eto. Nadam se da je moje iskustvo korisno nekima, stvarno nije strašno, ali znam da će se ljudi i dalje plašiti. Videćemo kako će biti do kraja, da li će biti nekih problema i bolova, a podeliću sa vama i iskustva posle, tokom sexa i to, jer sam na internetu našao podatke kako je smanjena osetljivost, kako je lošije itd.
Doktor mi je rekao da kada me sutra previju, u ponedeljak sam skinem gazu, i da nadalje ispiram hidrogenom i poprskam bivacinom kod kuće. Danas mi kažu u apoteci da se bivacin više ne proizvodi, a da nema ni zamene (enbecin), pa ako neko zna da mi odgovori da li bi nešto drugo trebalo da koristim?