Ucestalo mokrenje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Ucestalo mokrenje
Evo ovako, vec 5,6 dana imam ucestalo mokrenje..naime,imam 18 godina,nije mi se pre to desavalo.. otprilike na svakih sat,dva osetim potrebu da mokrim,ali kad odem nije to toliko kolicinski, mokrim dnevno 6,7 puta,ne osecam nikakvo pecckanje, nista... sve je normalno samo me nervira to sto mi se mokri cesto..mogu da trpim,da ne pisam po 4 sata,nije problem.. mada posle 2,3 dana sam shvatio da mi je stomak nadnut,tj pun je gasova...cesto imam i stolicu,i dok je stomak nadnut ne osecam da mi se pisa bas toliko...poslednjih 2,3 danastomak je ok ..sad mi je vec normalno ovo ucestalo mokrenje,naviko sam..nije to nista posebno ali nije bas normalno . pa sta bi to moglo a bude ako neko zna ? i da li ce da prodje samo od sebe,ja se nadam..ne bih ba kod urologa,napominjem nije nista strasno 

Re: Ucestalo mokrenje
Jel nakon mokrenja uzmes odmah casu vode da popijes ili kroz sat vremena?
Mozda si se i prehladio posto kazes da je to krenulo da te davi od pre 6 dana.
Mozda si se i prehladio posto kazes da je to krenulo da te davi od pre 6 dana.
pa ne znam bas,ne pijem toliko tecnosti..nisam obracao paznju na to dal uzimam da pijem nst posle. da napomenem da mi se besika ne puni bas na sat,2 nekad i na pola sata..nema bas odredjeno vreme.. da napomenem da mi je i sperma nekako gusca,kao puding neki ..
Дефинитивно си се прехладио. Вероватно си и простату средио. Можеш да пробаш да стопала грејеш у лавору са врућом водом (колико можеш да издржиш), сваки дан бар један пут по пола сата. Да ли треба да напомињем да после утоплиш стопала?
Код упале простате грејање "позадине" обично не прија, али можеш да пробаш. Ако имаш упалу бешике, пријаће ти. У ту сврху треба да седиш на нечему топлом (електрично јастуче и слично). Док грејеш стопала можеш да грејеш и дупе.
Можда да пијеш и Химорал, нисам сигуран. Ја бих га узео јер је користан код разних врста упала.
Код упале простате грејање "позадине" обично не прија, али можеш да пробаш. Ако имаш упалу бешике, пријаће ти. У ту сврху треба да седиш на нечему топлом (електрично јастуче и слично). Док грејеш стопала можеш да грејеш и дупе.
Можда да пијеш и Химорал, нисам сигуран. Ја бих га узео јер је користан код разних врста упала.
hvala u svakom slucvaju nadam se da nije nesto ozbiljnije... posto mi se prvi dan ,kad je to pocelo 1 ili 2. desilo da teze krenem da mokrim,dok sada nema problema..osim ucestalosti..
Свакако нешто предузми, да се упала не би проширила на бубреге.
ne arzumem se ja bas u to,kakva je razlika izmedju prostate i besike? pocecu da grejem to mesto i noge.. nadam se da ce proci
Evo da i ja pitam.
Na prazan stomak kad pijem vodu (recimo jedem, i posle 3-4 sata), idem često da mokrim, a cim pojedem nesto i onda npr popijem vodu, nista. Valjda ovako samo proleti. Gledam da dosta pijem vode.
Na prazan stomak kad pijem vodu (recimo jedem, i posle 3-4 sata), idem često da mokrim, a cim pojedem nesto i onda npr popijem vodu, nista. Valjda ovako samo proleti. Gledam da dosta pijem vode.
Укратко, из бубрега излазе каналићи до бешике у којој се скупља мокраћа. Онда из бешике излази каналић и пролази кроз простату до твог "алата". Бешика служи као резервоар мокраће, а простата за оне мушке ствари.rankela napisao:ne arzumem se ja bas u to,kakva je razlika izmedju prostate i besike? pocecu da grejem to mesto i noge.. nadam se da ce proci

То је сасвим нормално.joca93 napisao:Evo da i ja pitam.
Избегавај да уз храну пијеш воду да не би разблажавао желудачну киселину и тако успоравао варење. Једна (нормална) чаша после јела је у реду. Воду треба да пијеш цео дан и никако велике количине одједном. Погледај на мом сајту препоруке за воду.
hvala na objasnjenju
nadam se da nije prostata,nemam druge simptome(ako uopste ima simptoma ) 

Ако будеш конзумирао алкохол, свашта је могуће.
a kakve veze ima alkohol sa besikom ?
hehe , ma nisu to neke velike kolicine...obicno pijem vikendom,tj subotom

Надовезао сам се на твој претходни пост, па сам подразумевао простату а не бешику.
Нису ти потребне никакве количине алкохола, чак ни викендом. Знам да је то популарно и да је то ствар друштва, али шта ћу. Морам то да ти кажем јер је добро да се не користи алкохол. Данас је популарно све што није здраво, од алкохола, цигара, пирсинга, енергетских пића, "лекова против симптома прехладе и грипа", па до дроге.
Нису ти потребне никакве количине алкохола, чак ни викендом. Знам да је то популарно и да је то ствар друштва, али шта ћу. Морам то да ти кажем јер је добро да се не користи алкохол. Данас је популарно све што није здраво, од алкохола, цигара, пирсинга, енергетских пића, "лекова против симптома прехладе и грипа", па до дроге.

da nastavim,bio sam kod doktora,odneo mokracu ,testovi su bili u redu...doktor mi nista nije dao... e sad,ja ipak mislim da nije sve u redu,i sperma mi nije kao pre,tj ne izbacujem toliko kao pre,veoma malo izbacim..a o ucestalosti vise ne znam ni dal ima problem,posto mi je to sad postalo normalno