Tying Up the Frenulum

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
taz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 3:07 pm

Tying Up the Frenulum

Post od taz »

Zdravo svima... Imam 25god i "frenulum breve" koji mi smeta prilikom seksa. Informisao sam se na netu o raznim metodama za resavanje ovog problema: kortikosteroidne kreme i istezanje (retko uspeva), frenoctomy - kompletno uklanjanje frenuluma (i okolnog tkiva), frenuloplasty - zasecanje frenuluma na par mesta razlicitim vrstama rezova i to klasicno ili laserom (ostavlja oziljke, a nekad i visak koze). Medjutim, procedura koja mi se najvise dopala je tzv. "vezivanje frenuluma" (1, 2, 3, 4), najmanje je radikalna i ne ostavlja oziljke kao prethodno nabrojane. Zanima me da li iko u Beogradu primenjuje ovaj postupak i zna li neko odavde vise o tome?

Takodje, bio bih zahvalan svima koji su operisali frenulum ako bi na ovoj temi okacili slike da vidimo kako to izgleda kad zaraste (moze i na PP).
taz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 3:07 pm

Post od taz »

Posto se niko ne javlja, pojasnicu postupak onako kako sam ga ja laicki shvatio. Igla se ubode ispod frenuluma na zeljenom mestu (pazeci pritom na arteriju), zatim se oko frenuluma hir. koncem zaveze jak cvor, i u roku od par dana taj cvor otpadne (zajedno sa delicem frenuluma) i na tom mestu precvika, tj. "produzi" frenulum. Prednost je sto ne ostaju oziljci kao kod klasicnog reza. Naravno, koristi se sta vec treba od anestetika, krema itd. Sta vi mislite o ovome? Je l' rade to nasi urolozi?
supergenije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 20, 2005 1:11 pm

Post od supergenije »

Sto se ne konultujes sa nekim urologom o tome ?
banex23
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od banex23 »

Pozdrav taz,ja sam operisao frenulum i ujedno radio i obrezivanje i dok nisam procitao tvoju temu nisam imao pojma da moze i na drugi nacin da se sredi frenulum.Meni je ostalo neko duplo meso na mestu gde je bio frenulum i nimalo mi se nesvidja,plus ostalo je uz sam glavic da visi parce frenuluma.
Koliko sam ja shvatio svi koji su to operisali bilo gde u srbiji su manje-vise isto prosli.Pogledaj na lepljivoj temi o fimozi,mozda i nadjes nesto.Najbolje resenje su ti privatne poliklinike jer za pare rade sta hoces a to sto ti hoces nije nesto spektakularno tesko za izvesti.
Odgovori