TUMOR BESIKE

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Dacha10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2011 9:12 pm

TUMOR BESIKE

Post od Dacha10 »

Pozdrav svima,
Majka mi ima tumor na besiki C67- prva konstatacija. Hitno je operisana i doktor kaze da je sve ocisceno, oko 4- 5 tumora izvadjeno od kojih je neki bio velicine oko 4cm. Sada cekamo nalaz da se vidi koji je, kakav, gradus i ostalo , pa dalje sto se tice terapije.
Interesuje me necije iskustvo, savet ili slicno vezano za terapiju...da li da se upustamo u hemioterapiju posto je poznato kako deluje i na zdrave celije imunitet i ostalo i kako znati koje i kakve doze su " prepisane " ( jake, dovoljne ili ne )...??
Takodje me zanima da li mi mozemo prekinuti hemio terapiju i ako kasnije zelimo da se ponovo radi...?

Unapred zahvalan !
Dacha10
Dacha10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2011 9:12 pm

Re: TUMOR BESIKE

Post od Dacha10 »

Pozdrav!
Mama se zadnja dva dana oznoji prilicno vise od normalnog- da kazemo. Zna li neko sta je to i da li je to normalno ??
Pozdrav i hvala !
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: TUMOR BESIKE

Post od Dr011 »

sto se tice znojenja ono moze biti i vezano za nesto drugo...ima li povisenu temperaturu ili neke tegobe vezane za mokrenje?
sto se tice terapije nakon operacije, treba najpre sacekati nalaz na osnovu koga ce se odluciti kakva vrste terapije treba da se primeni ako bude potrebno, a to zavisi i od celokupnog zdravstvenog stanja pacijenta...inace terapija se daje kada je to zaista potrebno, a cilj je da se pospesi lecenje, znaci veca je svakako korist nego steta od nje...naravno, svako ima pravo da prihvati ili ne prihvati odredjeni nacin lecenja...
Odgovori