Danas sam dobila nalaze urinokulture i neophodno mi je tumacenje dok u ponedeljak ne odem kod svog lekara...
U 1ml urina izolovano 10 000 bakterija
PROTEUS SPP
Kontaminacija urina crevnim bakterijama.
MOLIM NEKO STRUCNO LICE DA MI STO PRE ODGOVORI !!!
Hvala unapred!!!
TUMACENJE URINOKULTURE - POMOC!?!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U mokraci imas bakteriju Proteus spp koja je poreklom oz creva ali je ima u kolicini koja se leci samo ako imas nekih simptoma bolesti (pecenja pri mokrenju,cesto mokrenje,bolove podno stomaka i sl)
Znaci,sa ovom kolicinom bakterija potrebno je da koristis uroloske cajeve u vecoj kolicini i sto cesce mokris.
Tvoj urolog ce ti mozda prepisati i antibiotik,zavisi od njegove prakse.
Znaci,sa ovom kolicinom bakterija potrebno je da koristis uroloske cajeve u vecoj kolicini i sto cesce mokris.
Tvoj urolog ce ti mozda prepisati i antibiotik,zavisi od njegove prakse.
Imam bolove u stomaku koji se javljaju nekoliko puta dnevno vec nekih mesec dana. Takodje imam i vrtoglavice koje su pracene ponekad mucninom. Pijem preko 3 litre tecnosti dnevno od kad znam za sebe, i mokrim cesto u skladu sa tim. Imala sam jako visoko gvozdje (44.
pre nedelju dana , a jucerasnji nalaz je pokazao da mi je sada 25.5. Da li UVIN caj moze delimicno to da resi? Javicu se svom lekaru vec u ponedeljak, a Vama zaista hvala na odgovoru

Izolovana ti je crevna bakterija u jako malom broju. Sve do 100.000 bakterija na smatra se signifikantnim brojem, stoga ti ni antibiogram nije uradjen. Oni smataju da je urin kontaminiran (zagadjen) crevnom florom prilikom mokrenja, znaci da su bakterije pokupljenje sa spoljasnjosti uretre.
To nije za lecenje sem ako (kao sto je i Amfibija rekla) nemas neke tegobe.
To nije za lecenje sem ako (kao sto je i Amfibija rekla) nemas neke tegobe.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 29, 2013 3:16 pm
Re: TUMACENJE URINOKULTURE - POMOC!?!
MOLIM VAS DA MI POMOGNETE!!!
Dobila sam nalaz, beba ima 4 meseca ima bakteriju klebsiella pneumoniae vece od 100000 ml. Nema nikakve simptome, bio je na ultrazvuku bubrega i ima hidronefrozu levog bubrega! Pomoc bilo kakva...
Dobila sam nalaz, beba ima 4 meseca ima bakteriju klebsiella pneumoniae vece od 100000 ml. Nema nikakve simptome, bio je na ultrazvuku bubrega i ima hidronefrozu levog bubrega! Pomoc bilo kakva...