Tumačenje otpusne liste

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Aquaman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2010 9:35 am

Tumačenje otpusne liste

Post od Aquaman »

Sestra mi je par dana provela u bolnici zbog bolova u bubregu. Sve što su joj rekli je da sumnjaju na kamen ali da ga ne vide.I prilično su bili šturi kad ih je pitala da joj konkretno pojasne njeno stanje. Pa bih vas zamolio da mi protumačite deo otpusne liste.

Pacijentkinja je primljena na odeljenje zbog bolova po tipu renalne kolike sa desne strane.
Lab. nalazi Le 13,6; Hgb 140; Tr 265; šuk 4,3; urea 3,0; Cr 73.
Na nativnoj radiografiji urotrakta nema znakova za vidljivu kalkulozu.
EHO...
...Bubreg desni normalnog položaja, izmenjenog oblika, očuvane debljine parenhima i najpre dupliran-ukupnog CC dijam oko 130mm PK sistem niže postavljenog bubrega I stepena dilatacije ureter se sigurno prati u svojoj proksimalnoj trećini a susp. je i distalnije tj. čitavom svojom dužinom, bez mogućnosti sonografski diferenciranja stranog sadržaja unutar njega kao ni u susp. oba bubrega sa desne strane.
...
Pacijentkinja lečena konzervativno antibiotskom infuzionom i spazmoličkom terapijom. Kolika sanirana. Otpušta se kući.
...
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Tumačenje otpusne liste

Post od Vragolasta Amfibija »

Koje su zavrsne dijagnoze u otpusnoj listi?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori