Meni urolog koji je na osnovu samo jednom uradjenog spermograma,spermokulture i bakterioloskog nalaza, i naravno pregleda,ali tako sto sam legao na sto i on mi je pregeldao testise,pitavsi me dali sam prelezao zauske,rekao sam mu da jesam kad sam bio beba.Onda je on zakljucio da sterilitet potice od toga dijagnoza nesto gravidus III stepena,neznam bas latinski a terapija: Nihil (jel to znaci nista?)
Pitao sam ga da mi da da uradim hormonske testove,ili bilo koje dodatne ali mi je rekao da nema potrebe i da se ovo neleci i da mi je jedina sansa da dobijem dete vantelesna oplodnja.
S'obzirom da sam procitao da za ispitivanje postojanja varikocele treba biti u stojecem stavu i da drugacije se malo to ispituje,cini mi se da nije ni gledao dali imam varikocelu-neznam dali moze da se ona prepozna ako se lezi na stolu?
Molim vas recite mi posto broj spermatozoida u 1ml je 10 miliona, a pokretljivost 5%,od toga agresivno pokretljivi isto 5%,sperma je zutobele boje rastegljiva,a koegzistencija spermatozoida je 1 sat.pa mi je dermatolog isto potvrdio da je to jedina dobra vest za vantelesnu -to da su zivi spermatozoidi 1 sat,ali da lecenja nema.
Niko mi nije spomenuo dali treba da snimim na eho-testise,da snimim prostatu-eho,da uradim hormonske,hromozomske ili iimunoloske testove,biopsiju testisa ako je potrebno,test na hlamidiju,jer u bakterioloskim nalazima nema ta bakterija,labaratorija u Uzicu nemoze to da uradi-nemaju neku potrebnu supstancu za to.
Molim vas mozete mi reci koje sve testove bi trebalo da uradim da bi se uspostavila sto tacnija dijagnoza mog steriliteta oligoastenospermija III stepen,valjda se tako zove smanjen broj spermatozoida i ujedno smanjena pokretljivost.Cime moze da se pokusa da se leci.
Uzimam Oligovit,Oligogal,zinc,Beviplex,Santegal,Q10,Vitamin C,pijem neke cajeve,jedem 60gr ociscenih i samlevenih semenki suncokreta, a uskoro cu da nabavim i piskavicu.Razmisljam o hipomedy 8,prirodnom preparatu na bazi meda.Od proxeeda sam odustao jer iskustva pokazuju da moze cak i suprotno dejstvo da izazove.Samo jednu kutiju trentala sam popio.Jeste sve na svoju ruku jer lekari kazu da nemoze da se pomogne sem ICSI metoda.
Znam da za dalja ispitivanja mora da me uputi urolog, ali posto je to drzavno-Uzice,jedina alternativa-privatno.
Molim vas pokusajte da mi pomognete sto je u vasoj moci,zelim da odredimo tacno dijagnozu-koje testove treba da uradim?Nisu valjda samo zauske krive za ovo?Oprostite na ovako dug post ,ali morao sam da izlozim moj problem jer ga verovatni mnogi imaju ili slican ovaj problem.
Hvala unapred doktore!