CAO JA SAM OVDE NOVA I NADAM SE DA CE TE MI POMOCI?! MOJ SUPRUG I JA POKUSAVAMO DA NAPRAVIMO BEBU ALI BEZUSPESNO VEC GODINU DANA. ON JE ISAO DA RADI SPERMOGRAM I DOBILI SMO REZULTATE ALI JEDINI ODGOVOR KOJI JE KOSTAO BIO JE DA NAVODNO MOZE SA OVIM DA OPLODI JAJNU CELIJU A OSTALO NAM NISU REKLI. E MENE ZANIMA STA OVO SLEDECE ZNACI: SMT-ZAPREMINA EJAKULATA NADJENA VREDNOST 2.4 REFERENTNE VREDNOSTI 2-7 LIKVEFAKCIJA 20' SPR-BROJ SPERMATOZOIDA 25.0 SPR. BROJ SPERMATOZOIDA 60.0 PROGRESIVNO POKRETNI a) 0.24 b) 0.16 POKRETNI 0.14 NEPOKRETNI 0.46 VITALNOST 0.63 NORMALNE FORME 0.55 ABNORMALNE 0.45
E A MENE SADA ZANIMA STA TACNO TO ZNACI DA LI MI MOZEMO LAKO DA IMAMO BEBU ILI MALO TEZE,DA LI JE POTREBNO NEKO LECENJE ILI...? MI SMO TOTALNO SLUDJENI I VOLELI BI SMO AKO MOZETE DA NAM POMOGNETE! UNAPRED ZAHVALNI! POZDRAV
treba mi pomoc!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Daj to malo preglednije
Molim te, ajde te nadjene vrednosti malo preglednije prepiši, jedne ispod drugih, pa ću ti ih rastumačiti. Prepiši sve.
ZA ZABRINUTU 75-POMAGAJ SAD!
ZABRINUTA POSTO VIDIM DA SI RESILA DA MI POMOGNES ALI NISI USPELA DA PROTUMACIS JA SE NADAM DA CES SADA MOCI. A NADAM SE I BRZOM ODGOVORU. PUNO TI HVALA!
SMT-ZAPREMINA EJAKULATA NADJENA VREDNOST 2.4
REFERENTNE VREDNOSTI 2-7
LIKVEFAKCIJA 20'
SPR-BROJ SPERMATOZOIDA 25.0
SPR. BROJ SPERMATOZOIDA 60.0
PROGRESIVNO POKRETNI a) 0.24
b) 0.16
POKRETNI 0.14
NEPOKRETNI 0.46
VITALNOST 0.63
NORMALNE FORME 0.55
ABNORMALNE 0.45
SMT-ZAPREMINA EJAKULATA NADJENA VREDNOST 2.4
REFERENTNE VREDNOSTI 2-7
LIKVEFAKCIJA 20'
SPR-BROJ SPERMATOZOIDA 25.0
SPR. BROJ SPERMATOZOIDA 60.0
PROGRESIVNO POKRETNI a) 0.24
b) 0.16
POKRETNI 0.14
NEPOKRETNI 0.46
VITALNOST 0.63
NORMALNE FORME 0.55
ABNORMALNE 0.45
- zabrinuta75
- Aktivan član
Nije lose, al' moze da bude i mnogo bolje
Rezultat je u okviru referentnih - normalnih vrednosti, ali na donjoj granici. To znaci da mogucnost prirodnog zaceca postoji, ali ce vam verovatno trebati vise vremena (ili mozda i ne ako vas sreca posluzi).
Zapremina ejakulata bi mogla da bude veca. Normalne vrednosti su od 2-7 ml, a tvoj suprug ima 2,4.
Likvefakcija je 20 minuta, a treba da pise "zavrsena".
Broj spermatozoida je 25.000.000.000. Donja granica je 20.000.000.000 a gornja 250.000.000.000. Medjutim, Medjunarodna zdravstvena organizacija je tu donju granicu prosle godine pomerila na 40.000.000.000, tako da po tim novim merilima, broj spermatozoida u rezultatu tvog supruga nije zadovoljavajuci, tj. mogao bi da bude veci.
I pokretljivost je na granici. Nepokretnih bi trebalo da bude manje od 45%.
Normalni oblici su takodje na granici.
Na tvom mestu bih svakako poradila na poboljsanju rezultata i samim tim povecala sanse da do zaceca dodje prirodnim putem. Odmah bih suprugu nabavila vitamin E od 400 I.U. (jedna kapsula dnevno), vitamin C 1000 mg (jedna dnevno), cink 50mg i selen.
Aminokiseline L-arginin, acetyl-L-carnitin i L-carnitin mu takodje ne bi skodile.
Pokusajte sa vitaminsko-mineralnom terapijom + aminokiseline dva, tri meseca, a zatim uradite kontrolni spermogram. Ukoliko rezultat ne bude bolji, obratite se urologu.
Naravno, odlazak kod urologa bi bio pozeljan i u ovom momentu, da biste videli postoji li neki problem (varikocela i sl.).
Procitaj sta sam napisala u izdvojenoj lepljivoj temi "10 pravila za poboljsanje spermograma", pa ce ti sve biti jasnije.
Srecno!!!
Zapremina ejakulata bi mogla da bude veca. Normalne vrednosti su od 2-7 ml, a tvoj suprug ima 2,4.
Likvefakcija je 20 minuta, a treba da pise "zavrsena".
Broj spermatozoida je 25.000.000.000. Donja granica je 20.000.000.000 a gornja 250.000.000.000. Medjutim, Medjunarodna zdravstvena organizacija je tu donju granicu prosle godine pomerila na 40.000.000.000, tako da po tim novim merilima, broj spermatozoida u rezultatu tvog supruga nije zadovoljavajuci, tj. mogao bi da bude veci.
I pokretljivost je na granici. Nepokretnih bi trebalo da bude manje od 45%.
Normalni oblici su takodje na granici.
Na tvom mestu bih svakako poradila na poboljsanju rezultata i samim tim povecala sanse da do zaceca dodje prirodnim putem. Odmah bih suprugu nabavila vitamin E od 400 I.U. (jedna kapsula dnevno), vitamin C 1000 mg (jedna dnevno), cink 50mg i selen.
Aminokiseline L-arginin, acetyl-L-carnitin i L-carnitin mu takodje ne bi skodile.
Pokusajte sa vitaminsko-mineralnom terapijom + aminokiseline dva, tri meseca, a zatim uradite kontrolni spermogram. Ukoliko rezultat ne bude bolji, obratite se urologu.
Naravno, odlazak kod urologa bi bio pozeljan i u ovom momentu, da biste videli postoji li neki problem (varikocela i sl.).
Procitaj sta sam napisala u izdvojenoj lepljivoj temi "10 pravila za poboljsanje spermograma", pa ce ti sve biti jasnije.
Srecno!!!
ZABRINUTA75 MNOGO HVALA
HVALA ZABRINUTA75 MNOGO SI MI POMOGLA,SAMO DA ZNAS ZA ONE VITAMINE DA SAM VEC SVE ISTAMPALA I DA CU POCETI DA IH KUPUJEM. NADAM SE DA NISU PUNO SKUPI I DA CE MI ODNOSNO SUPRUGU POMOCI.
HVALA VELIKO
POZDRAV
HVALA VELIKO
POZDRAV
- zabrinuta75
- Aktivan član
Bebiron
I ja vama zelim puno, puno srece i sto pre jednog bebirona !!!
za zabrinutu75
e hvala na lepim zeljama nadam se da ce uskoro biti tako!
i mi tebi zelimo sve najbolje!
pozdrav od ivane i ljube
i mi tebi zelimo sve najbolje!
pozdrav od ivane i ljube