Проблематична циркумцизија

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
liman2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2012 12:23 pm

Проблематична циркумцизија

Post od liman2 »

Прије 4,5 седмице сам имао циркумцизију са френулотомијом. Уролози су константовали да је све доста добро и радили су са ресорптивним концима. Међутим, послије одређеног времена, када је све требало доћи на своје мјесто (тј. послије 4 седмице), изгледа да ми операција није урађена како треба, а изводио ју је уролог специјалиста који има 20 година искуства на ВМА!?

Опростите унапријед, нисам медицинар, па ћу лаички објашњавати.
  1. 1. Френулум ми изгледа није или довољно „спржен” (шта год да се ради електро-каутером) или није како треба исјечен (ако је и то потребно). Послије 4,5 седмице, остао је комад френулума да виси, који се штавише осјећа на додир, баш се осјећа тај дио, тј. његово ткиво (не около, не испод, и сл.). Ем, што је то сад естетски ружно, ем што ће ми сигурно сметати.
  • 2. Нису ми преписали ништа што се тиче смањења ерекције, као нпр. бромазепам, него су ми рекли само да испразним бешику и то је то. Када сам им споменуо бромазепам, рекли су да пустим то, да ми није потребно. На сву срећу, пошто сам претходно мало читао о операцији и опоравку, стављао сам хладне облоге, јер су ерекције биле заиста, заиста проблематичне. Неколико пута у току ноћи. То је довело до тога да ми се сва кожа око конаца обушила. Хајде, нећу са Легендом на изложбу, али зашто су били тако арогантни? Какав је проблем то представљало -- да ми препишу бромазепам?
  • 3. На крају, с доње лијеве стране ми је превише у страну и на доле засјечено, односно пресавило се баш много, па се створило нешто као кесица, што је тако и срасло, тј. отврднуло је, штавише, због тога ми је пенис и ротиран.
Да ли би ми могао неко рећи о чему се ради (можда сам погријешио, треба још времена, али сумњам)? Да ли се некако може помоћи? Ако би требао поново на операцију, што ми је стварно смор, да ли би било боље одмах то урадити, или пак док се опоравак потпуно не заврши (6-7 недјеља, тако су ми рекли).

Свако добро.
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Re: Проблематична циркумцизија

Post od heldenbariton »

Zaista je potrebno vise vremena jer i ta koza koja ti deluje kao neravna i visak cak ponegde se vremenom izlize i omeksa. Tek posle nekoliko meseci cak i do pola godine ce se sve doci na svoje mesto.
liman2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2012 12:23 pm

Re: Проблематична циркумцизија

Post od liman2 »

Хвала.
Odgovori