a
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
A tako znaci!prvo si govorio o osjetljivosti glavica pa sam mislio da je samo to problem. Ti dakle imas fimozu. Mozes pokusati vjezbama rastezanja tako da masiras kozicu glavica i rastezes ju kao kod masturbacije svaki dan. Kozica prepucija reagira na to umnazanjem stanica i prosiri se, obicno se rezultati jave nakon tri tjedna rastezanja.Uz to je dobro primjeniti kortizon mast koju ti tvoj lijecnik moze napisati na recept. Ova mast ne smije se koristiti duze od tri tjedna.Vjezba rastezanja kozice ako je jako bolno mozes pokusati u toploj vodi.Ako na ovo ne bude bilo nikakvih rezultata morat ces napraviti obrezivanje ili plasticnu operaciju prepucija.
kod mene se nekad kozica lako prevuce a nekad nece jer izgleda kao da se zalijepila za glavic i onda na pokusaj prevlacenja ide otezano i peceOn 2004-03-27 16:55, Any wrote:
A tako znaci!prvo si govorio o osjetljivosti glavica pa sam mislio da je samo to problem. Ti dakle imas fimozu. Mozes pokusati vjezbama rastezanja tako da masiras kozicu glavica i rastezes ju kao kod masturbacije svaki dan. Kozica prepucija reagira na to umnazanjem stanica i prosiri se, obicno se rezultati jave nakon tri tjedna rastezanja.Uz to je dobro primjeniti kortizon mast koju ti tvoj lijecnik moze napisati na recept. Ova mast ne smije se koristiti duze od tri tjedna.Vjezba rastezanja kozice ako je jako bolno mozes pokusati u toploj vodi.Ako na ovo ne bude bilo nikakvih rezultata morat ces napraviti obrezivanje ili plasticnu operaciju prepucija.
radio sam UKT i prevlacenje je poslije toga lakse ali opet kazem kao da ovo ne moze da se rijesi da prevlacenje bude rutinsko
inace,kad to uspijem da uradim i dodje do erekcije,primjecujem da iza glavica gdje se skupi prevucena kozica postoji krvni sud u obliku prstena oko citavog obima penisa
je li funkcija tog krvnog suda da odrzava erekciju pa je to sto vidim sasvim normalno ili je to neka deformacija kao posledica problema sa prevlacenjem
procitao sam u Pelagicu za problem takozvane kragne,je li to objasnjenje i koliko je to opasno ?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Fimoza koja podrazumeva nemogucnost prevlacenje kozice (prepucijuma), preko glavica je cest problem. Vezba prevlacenja su nekad efikasne ali nekad i ne. Tada je neophodna operacije koja ne spada u teske, radi se ambulantno, najcesce u lokalnoj anesteziji.
Osetljivost u predelu glavica kod pacijenata sa fimozom je cesta i posledica je infekcije. Infekcija se moze efikasno leciti tek posle operacije.
Osetljivost u predelu glavica kod pacijenata sa fimozom je cesta i posledica je infekcije. Infekcija se moze efikasno leciti tek posle operacije.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Tel. 011 412-471
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Kontakt:
fimoza
fimoza je urodjena sklonost ka suzenosti prstena kozice koja pokriva glavic, ako se ne rastegne gore pomenutim vezbama do neke 7 godine zivota potrebno je hirurskim putem da se odstrani taj prsten koji je suzen. nikako ne treba da se pocinje sa rastezanjem u kasnijim godinama. naime svako rastezanje dovodi do mikro povreda a svaka mikro povreda dobija po mikro oziljak. zbirom takvih mikro oziljaka se dobija jedan jos cvrsci prsten. znachi, u kasnijim godinama zivota kada je telo jedino u stanju da pravi nove celije posle povrede te nove celije ce biti kolagenog tipa1, u fiziologiji rane se stvaraju kolagen tipa 1, 2 i 3 kao jedine nove celije.
preporuchujem da se obratis hirurgu, urologu. da te umirim na drugi nachin, u danasnje vreme postoji takozvani "light" nachin obrezivanja , sastoji se u tome da se sece samo taj uski prsten, tako rechi iznutra, kozica u najvecem delu i dalje pokriva glavic, jeste nesto kraca ali se ne menja njena funkcija.
preporuchujem da se obratis hirurgu, urologu. da te umirim na drugi nachin, u danasnje vreme postoji takozvani "light" nachin obrezivanja , sastoji se u tome da se sece samo taj uski prsten, tako rechi iznutra, kozica u najvecem delu i dalje pokriva glavic, jeste nesto kraca ali se ne menja njena funkcija.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 9:05 pm
Molim za savet,jer ne znam sta da radim sa mojim dvogodisnjim sinom.Sa navrsenih godinu dana,redovnim vezbama,uspela sam da mu prevucem prepucijum,te i da vodim adekvatni higijenu.Medjutim,nesto kasnije je on poceo tome da se opire,da bi sad vec vristao kad pokusam da mu prepucijum prevucem prilikom kupanja.Zbog snaznog otimanja i placa,ne uspevam adekvatno prevlaciti kozicu,pa se bojim da ce srasti,a takodje me strah od infekcije,jer ne mogu imati uvid u to da li sam ga dobro oprala.Kako je klinac mali, ne ume mi reci da li ga boli,mada ja imam utisak da ga pomalo boli,ali ne toliko,da bi trebao onoliko da urla.Sta da radim?Kako da mu odrzavam higijenu?Da li ce mu kozica srasti,ako se ne prevlaci,i da li moze dobiti infekciju?
Biljana