Teretana,Sex i epididimitis,prostatitis... ?!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
alexlunatic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 5:39 pm

Teretana,Sex i epididimitis,prostatitis... ?!

Post od alexlunatic »

Imao sam orhinitis, sada trenutno epididimitis i prostatitis...pod terapijom sam...pijem antibiotike...bolovi su retki, ali ih ima...pa se pitam da li treba da izbegavam seks i masturbaciju, da li to moze da pogorsa situaciju kod ove 2 bolesti sto imam....isto to vazi i za vezbanje u teretani, radio bih sa laganim nekim tezinama i sa onim kaisem( sto stiti od kile, i ceo taj donji deo od napora) ??? Molim vas, ako neko zna neka napise bilo sta vezano za ovo.

hvala unapred.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Teretana,Sex i epididimitis,prostatitis... ?!

Post od vasa »

Ako nisi vec procitao moje komentare--a ima ih ovde bas puno u vezi prostatitisa,evo mog saveta posle 20 godina sa prostatitisom.Pisem moje iskustvo.
Seks je veoma vazan-i mozda najvazniji posle prehlade sto se tih problema tice.
Iako vecina i doktora kazu --sto vise seksa kod mene se pokazalo netacno-najbolje je imati redovno(koliko tvoj organizam trazi) al nikako ne odugovlaciti ejakulaciju ili produzavati na silu seksualni odnos a niti raditi na silu da bi ga odradio--sve to dovodi do upale pa treba posle mesecima da lecis da bi se smirilo i onda jedan vikend napravis gresku(pokusas da budes MUSKARCINA") i s..bes sav trud.
Zato nemoj ni preterivati ni silovati al redovno makar svrsi kad se uzbudis.
Ne znam dal pijes neke lekove ili cajeve al preporucio bih prostamol uno i brusnicu i polen a semenke sirove od bundeve su nesto extra za prostatitis.
A PREHLADE SE MORAS CUVATI --kao djavo od krsta-posebno od nogu-sto uglavnom nismo svesni.
meni smeta --ne ako mi je hladno nogama vec ako mi nije uvek toplo--a da sednes na hladno to takodje ni u ludilu-cak iako je tek malo hladno da jedva osetis.
NE ZNAM KAD SAM SEO U GRADSKOM AUTOBUSU ZIMI-gde su ona tvrda sedista ili u kaficu gde su metalne stolice -cak ni leti.
Sto se tice teretane ne big znao-nikad nisam isao.
Znam jedino da mi sedenje ne odgovara a setnja odgovara-al nazalost na poslu sedim svo vreme pa jos i kuci--no trudi se da si u pokretu sto vise.
POZDRAV I SRECNOOOOO
alexlunatic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 5:39 pm

Post od alexlunatic »

pozdrav i hvala Vaso

Ja sam cuo da treba mirovati, i da ne treba mnogo pesaciti kad imas prostatitis i epididimitis.....
Koje antibiotike si ti pio ? ja cak imam i problem u seksu, tesko mi se dize, tj. brzo mi se spusta....to sam procitao na netu da je simptom kod prostatitisa, problem sa erekcijom....jel je i kod tebe tako bilo ?
vjmm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 8:42 pm

Post od vjmm »

sta je orhinitis? :)

sto se tice epididimisa i prostatitisa, to bi lekar trebao bolje da ti objasni i zavisi je li akutni ili hronicni oblik. Ja mogu da ti kazem sta su meni rekli a dijagnoza mi je hronicni epid. i prost. Za akutne se sigurno odmara, tako bar pise na netu jer je tu temperatura i jak bol :) Jedan matori urolog me je sve zivo ispitao (uključujući i briseve uretre :D ) i na kraju mi ni savet nije dao, vec samo da mu se javim ako dobijem jake bolove i/ili otoke, dok je drugi lekar u srednjim godinama koji radi i u poznatoj drzavnoj ustanovi objasnio dosta toga:

1) nositi slip veš, ne da steže, ali ne i da landara kao u širokim boxericama
2) nositi udobne široke pantalone naročito dok sedim (posao mi je vezan za kompjuter na žalost)
3) šetati, šetati i samo šetati, ako je moguće da ne sedim nikako (kao što rekoh, nemoguće u mom slučaju sem da promenim profesiju i postanem zemljoradnik :) ) Meni je rekao da nemam problema sa teretanom, šta više to mi je kao spas. Mada nekad osetim blag bol baš kad završim sa vežbanjem i krenem da se tuširam jer sam zagrejan a beton ladan. Eventualno ponekad osetim bol kad radim trbušnjake.
4) Čuvati se prehlada i nazeba jer tada može da se pojačaju simptomi.
5) Piti dooosta vode (bar dodatnih litar i po na uobičajeni režim) i nikako ne odlagati mokrenje kako eventualne bakterije iz bešike ne bi prelazile u prostatu
6) Simptomi će biti češći zimi kad je hladnije, a ređi leti kad je toplije

Lično iskustvo, čarape prva stvar ujutru kad se probudim jer lako nazebu noge i onda idem kao ludak u wc. Sex (ili bar masturbacija) je poželjna u normalnoj količini, par puta nedeljno - previše stvara problem jer valjda previše krvi opet ide u prostatu i upali se (jedan od mogućih uzroka prostatisa je previše sexualnog nadražaja), a premalo znači da bakterije duže ostaju u prostati pa izazivaju problem (ako sam dobro shvatio). Skoro sam bio na odmoru van države, na toplom i mogu ti reći dok sam vozio auto imao sam nekoliko puta nelagodnost. Dok je trajao odmor i dok sam dosta tabanao, nedelju dana nisam imao nijedan jedini simptom. Kako sam krenuo da vozim nazad, odmah su se javili blagi bolovi par puta. Što će reći šetnja je br 1 u mom slučaju, baš kao što je lekar rekao. Ono što sam isto tako primetio, vozim bajs bez problema, i nemam nikakvih problema iako obično kažu da bajs/neudobno sedište može da izazove prostatitis
Mihajlo=
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2012 12:12 pm

Post od Mihajlo= »

alexlunatic
Druze, ja sam imao epididymitis, tako da mogu da ti kazem da strasno ide na zivce cela situacija, ali je daleko od opasna po zivot. Tako da ne brini. Zna i da se se ponovi.
E ovako, meni je doktor reko da nikad ali nikad ne smes da dozvolis da ti besika bude puna, posebno kad vezbas u teratanu, zato sto moze da nastane refluks urine do testisa i da dobies epididymitis.
Prostatis se leci nekoliko nedelja, a posle se ide na alternativu, suplementi, cajevi i slicno, na taj nacin jacas imunitet.

Ne brini, bez nervoze, jedi pij i uzivaj, bolovi ce prestati, znam iz mog iskustva. :)
Odgovori