Za sve one koji bi znaju nešto više o hlamidijama

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Za sve one koji bi znaju nešto više o hlamidijama

Post od aaaca »

Свака болест која се стално јавља, касније изазива додатне лоше ефекте. Дакле реши се хламидије и више немој да је добијаш. Иначе она се добија од аналног односа.
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Post od MARKOOC92 »

A osim brisa, koja je najpouzdania metoda za otkrivanje hlamidije? Znate li mozda nekog dobrog doktora u Beogradu i kako mogu da ga kontaktiram? I gde mogu privatno da odradim te analize? Hocu da se proverim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико ми је познато само брис. Нажалост ни око осталих питања ти не могу помоћи. Ваљда ће се јавити неко или питање постави као нову тему па ће бити видљивија.
dzoki77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 10, 2015 3:04 am

Post od dzoki77 »

MARKOOC92 napisao:A osim brisa, koja je najpouzdania metoda za otkrivanje hlamidije? Znate li mozda nekog dobrog doktora u Beogradu i kako mogu da ga kontaktiram? I gde mogu privatno da odradim te analize? Hocu da se proverim.
Uradis test u nekoj od privatnih lab. po meni je najbolja ... sad ne znam da li mogu da reklamiram. Bio sam i u drugoj najvecoj i uzas.. 15dana su mi radili test.
Imas bris metodu na hlamidiju i to je 3500-5000din i imas PRC iz mokrace koja je jedno 8000din. Najbolje je da ih zoves i raspitas se u kojoj od lab. mozes da das posto ne mogu sve da ti uzmu uzorak. Samo njihove centrale.

Ove cena od 8000 je ceo STD paket seksualnih prenosivih bolesti.
3500din je brisom i to bi trebalo da bude na hlamidiju,mikroplazmu i ureaplazmu.

Ako si u mogucnosti najbolje je da uradis STD i resis nedoumice da li imas neku bakteriju ili ne..
Naravno redovno da radis urino kulturu ne bi li video da li imas neku od bakterija (ne seksulanih).
Ako si pozitivan na neku od tih onda ces ici kod urologa.
Iskreno ja ne idem jer znam sta treba da pijem... manje vise sve te bakterije se lece istom metodom..
Pozdrav
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

aaaca napisao:Свака болест која се стално јавља, касније изазива додатне лоше ефекте. Дакле реши се хламидије и више немој да је добијаш. Иначе она се добија од аналног односа.
Ne dobija se od analnog odnosa, odakle ti to ??? Hlamidija je bakterijska infekcija koja se prenosi nezasticenim seksualnim odnosom, tj bez upotrebe prezervativa, mada moze da se dobije i sa upotrebom kondoma ali jako retko . Znaci to da se dobija od analnog odnosa je nevidjena glupost(nemoj da se uvredis)
dzoki77
Novi član
Novi član

Post od dzoki77 »

Hahha...sad procitah..
Kakav analni odnos. Ja ga nisam nikad praktikovao a dobio sam hlamidiju.
Nema veze sa istinom..
pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

sale88, нема разлога да се увредим, нарочито због тога што сам сигуран да је дебело црево основни извор хламидије.

dzoki77, жене веома често инфицирају саме себе због неправилне интимне хигијене. Онда и њен партнер добије хламидију од ње иако није имао анални однос.

Неправилна употреба пешкира или његово неправилно прање може да доведе до инфекције очију. Има пуно додатних начина за инфекцију.

Ето, ваљда је сада мало јасније шта сам хтео да кажем.

Иначе, прочитајте први текст у овој теми.
dzoki77
Novi član
Novi član

Post od dzoki77 »

Po toj tvojoj teroriji svi bi trebali da dobijemo hlamidiju, jer svaki drugi partner je imao analni seks. Hlamidija je seksualna bolest i prenosi se seksualnim putem,a da moze peskirom ili sl. onda verovatno ne bi spadala u seksualno prenosivu vec kao i eserihija spadala samo u bakterije koje mogu da se prenesu na vise nacina. Ja nigde nisam pronasao da moze drugim putem da se prenese.
Ja govorim na osnovu istrazivanja na naucnim osnovama,a ne na osnovu necijeg razmisljanja i verovanja da moze da se prnese cetkicom za zube,bazena, wc daske itd. Hlamidija se siri po celom telu,tako da ne znam odakle tebi da se prenosi samo analnim putem? odakle ideja da se hlamidija nalazi samo u debelom crevu i da nepravilnom higjenom iz debelog creva zarazi vagina.
Koliko ja znam hlamidiju mozes da detektujes i preko krvi.. a krv je svuda u nama.
Ne razumem
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Имао сам прилике да разговарам са лекарима који се баве хламидијом.
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Post od MARKOOC92 »

Pozdrav ! Imam osecaj peckanja u penisu i testisima a danas sam dobio i blago pocišenu temperaturu. Ja sam zakazao kod urologa (privatno) Ali će moći da me primi tek u sredu! Molim vas recite mi šta da radim do Srede, kako da se lečim i sprečin eventualno pogoršanje stanja? Molim vas da mi odgovorite!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Немам идеју осим неког чаја из Института Јосиф Панчић или конзумације петролеја за осветљење. Бар бих ја то урадио.
marko998
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2017 8:51 pm

Post od marko998 »

Pre dva meseca imao sam nezasticen oralni kontakt, nakon toga poceli su simptomi u vidu blagog stezanja grla a potom ekstremnog susenja usta (smanjeno lucenje pljuvacke), dve nedelje potom pojavili su se znaci tipicne urinarne infekcije, bris uretre potvrdio je hlamidiju. Tretirana je sa 4x2 250mg eritromicina 7 dana, dovicin 2x1 100mg 10 dana i hemomicin 1000mg odjednom. Simptomi urinarne infekcije su se povukli, ali prisutno je ekstremno zamaranje pri fizickoj aktivnosti, bolovi u ramenima, listovima i skocnim zglobovima i subfebrilnom temperaturom izmedju 37 i 37,2 obicno u vecernjim casovima, i dalje je prisutno susenje usta ali u manjoj meri nego ranije. Da li su i to sve znaci hlamidije ili treba traziti neki drugi uzrok?
Testovi na gonoreju, ureaplazmu, mikoplazmu, sifilis, epstajn bar i herpes tip 2 su negativni. CRP ima normalnu vrednost, KKS i leukocitarna formula su u redu, u urinu je prisutan manji broj bakterija.
Koji je Vas savet za dalje lecenje? Hvala
marko998
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2017 8:51 pm

Post od marko998 »

U brisu grla i jezika takodje nema patoloskih bakterija niti kandide
Davincicode12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2019 7:25 am

Post od Davincicode12 »

Pozdrav svima. I meni je dijagnoza hlamidija pre 6
Meseci. Imam veliki problem. A on pocinje Sa jednom devojkom poljske nacionalnisti koja me ubedila da nema nista i ja budala poverovao i imao odnos Sa njom bez zastite! Medjutim odma sutra dan sam osetio svrab u uretru mislio sam da nije nista strasno. Posle od prilike 2 nedelje osetio Sam bol pri mokrenju i bistar sekret iz uretre. Odma sam otiso u bolnicu i prijavio da imam triper. Medjutim posle brisa nasli su da je to ustvari hlamidija. Pre nalaza dobio sam Ja i moja partnerka 3 tablete od jednom po imenu azitromycin bolovi su nestali a sluz se malo smanjila. No to nije sve citajuci na iternetu da se mora prepisati duza terapija. Otiso sam kod doktora za kozne bolesti i ona Mi prepisala isto azitromicin i jos neke tablete za 7 dana. Da ne duzim na drugom testu sam bio ponovo pozitivan i ja i partnerka. 2 terapija u bolnicu bila je doxybene 7 dana. Posle toga se smanjio sekret iz uretre. Ali za mene sokirajuce tokom stolice primetio sam da mi na kraju mokrenja izadje i beli iscedak vidljiv u urinu. Medjutim isao ponovo na test kad ono negativ. Samo da dodam da testovi su radjeni sve Sa pcr metodom. Zivim u becu. A sekret Mi Bio i dalje prisutan zvek kod stolice istodobno sam urinirao i osecao da ni nesto blokira kad sam pogledao video sam taj beli iscedak. Medjutim posle konsultacije Sa lekarom. Pravili Mi jos jedan test sto je opet Bio negativan i jos dva posle toga! I oni su rekli da je infekcija prosla i da nema vise razloga za brigu. I tako ja spavao Sa mojom partnericom koja isto tako bila negativna. I posle nedeju dana jos gori simptomi ucestalo mokrenje. Nemogucnost mokrenja. Peckanje u besiku. Bio kod urologa leukociti 25. U sekret prostate a psole toga na testu bakterije negativne. Dali je jos neko. Imao slicne probleme?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хламидија је нормални становник дебелог црева што значи да та девојка стварно није имала ништа.

Иначе хламидија се веома тешко и дуготрајно лечи. Често изазива стерилитет и различите урогениталне проблеме.
Odgovori