Za sve one koji bi znaju nešto više o hlamidijama

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mixa89ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 9:54 pm

Pitanje

Post od mixa89ns »

Trebao bi da idem da vadim bris na hlamidiju i bioantibiogram u higijenski zavod, da li to jako boli kad vade bris ?
;)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne boli,malo je neprijatno i to je to.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
krofnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 11:06 pm

Post od krofnica »

Imam hlamidiju vec 7-8 meseci.Nikakve simptome nisam imala.Samo mi je na redovnom ginekoloskom pregledu uocena ranica na grlicu materice.Zatim je ustanovljeno da imam hlamidiju.Od tada sam 4 puta radila test svaki put je bio pozitivan, a pila sam u 3 navrata Dovicin 7-10 dana po 1 tabletu.Poslednu terapiju koju sam pila jest 2dana Sumamed od 500mg,i to I -dan 2 odjednom, II-dan jedna, zatim sam pila 7dana eritromicin od 500mg na 8 sati.I na kraju dovicin 5dana 2x1.Od tog dovicina imam bolove u zeludcu vec par dana konstantno osecam neku tezinu u tom delu.Da li je neko imao slicne probleme?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Evo,vecina ovde na ovoj temi i na ostalim mnogobrojnim temama na forumu ima identicne probleme.pa...nemoj da cekas da ti neko odgovori...prelistaj forum,mnogo ljudi je pisalo o tome prethodno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm

Post od Loreley »

da li je bezbedno da probam onu prirodnu metodu i shta taj biber mozhe da uradi mom wetj napajenom zhelucu?

i jel postoje neke vaginalete koje mogu da koristim bez recepta, tipa povidon jod, posto je doktorica redovno na nekim seminarima pa ne mogu stalno da dodjem do nje. samo da mi malo olakša tegobe....
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

ok, bila mi je dijagnozirana hlamidija, urolog je prepisao terapiju antibioticima, i nakon pauze od 40tak dana nakon poslednjeg uzimanja antibiotika uradio sam bris i nalaz je bio NEGATIVAN...
od tada je proslo malo vise od mesec dana i hteo bih da se ponovo testiram, ali ovoga puta PCR metodom... pozvao sam HEXALAB i tehnicar mi je rekao da se test vrsi tako sto se da urin, bris ili krv ali da moram da konsultujem svog urologa i da lekar treba da mi kaze na koji nacin da me testiraju, tj. da li iz uzorka krvi, mokrace ili brisa... !?!

molim vas ako moze neko da mi kaze kako da uradim taj PCR (da li iz uzorka krvi, mokrace ili bris uretre), odnosno koja metoda je 100% sigurna da ne bacam dzabe pare...

hvala puno
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

ja iskreno ne znam,ali sacekaj nekog ko ima iskustva sa tim pa ce ti on odgovoriti.
zozons
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 12:45 pm

Re: lecite se biljem

Post od zozons »

rosana napisao:Prvo bi htela da pozdravim i pohvalim Faith-a, jer koliko vidim samo se on zainteresovao za lecenje biljem. U to ime bravo za njega, a UA za vas druge. :wink: I jos nesto: zeludac mi je skroz ok i ako je Faith oko toga bio ne poverljiv.
Dakle, vidim pijete sve redom antibiotike,pa dobro mozda je tako bolje? Iz mog iskustva nije! Kao sto sam vec pisala pre par meseci,a nije mi jasno sto jos niko nije probao-mozda niste citali sve redom.....kako god, ja cu da probam da ponovim recept koji je mene izlecio, a bogami sa antibioticima nije islo.
RECEPT:
20 zrnaca belog bibera se izdrobi i svako jutro na prazan stomak popije sa casom vode. ( ja sam pila odvojeno,tako mi je bilo lakse- u kasiku biber, pa zalijem sa vodom). Tako pijete 40 dana,tada bez alkohola i posle nemate hlamidiju!
Kod mene je takvo stanje vec vise od 2 god. i sa mojim muzem takodje. Zbog sigurnosti odemo na pregled jednom godisnje i ok smo.
Htela sam da kazem jos jednu stvar, cini mi se SQL-u, a to je da je bas moj dragi bio taj 1% i njemu je na testu hlamidija bila negativna! Ja bas i ne verujem da je taj procenat istinit, nego bice da je ipak veci.

Puno pozdrava, i slobodno na beli biber- shvatite to je zacin koji se regularno jede, nisam vam napisala uzmite bobice mlade zute kukurame!!!

Srecno!
Pitanje za Rosanu: da li si radila kontrolne testove na hlamidiju PCR metodom? da li si tokom terapije belim biberom primecivala neke promene koje ukazuju na poboljsanje, tipa povlacenja sekreta i sl.? Ja vec neko vreme (20-tak dana) konzumiram beli biber, prema tvom receptu, ali na zalost, ne vidim za sada neko poboljsanje..
srele22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 4:59 pm

nesto vise o hlamidijama

Post od srele22 »

To da neko od supruznika,iliti parova ima aneko nema hlamidiju je samo dokaz losih dijagnostickih testova koji se kod nas koriste.Oba partenra se moraju testirati najbolje PCR testom.Prosto je nemoguce da jedan clan nekog para ima a drugi nema hlamidiju ako upraznjavaju sex.odnose bez kondoma.Mada mislim da danas ni kondom nije vise sigurna zastita jer verovatno postoji i mogucnost prenosenja preko poljupca,O nacinu prenosenja i lecenju rezistentnih tipova hlamidija sam govorio u forumu o lecenju.
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Re: nesto vise o hlamidijama

Post od faith »

srele22 napisao:To da neko od supruznika,iliti parova ima aneko nema hlamidiju je samo dokaz losih dijagnostickih testova koji se kod nas koriste.Oba partenra se moraju testirati najbolje PCR testom.Prosto je nemoguce da jedan clan nekog para ima a drugi nema hlamidiju ako upraznjavaju sex.odnose bez kondoma.Mada mislim da danas ni kondom nije vise sigurna zastita jer verovatno postoji i mogucnost prenosenja preko poljupca,O nacinu prenosenja i lecenju rezistentnih tipova hlamidija sam govorio u forumu o lecenju.

Odlicno receno!
... samo jedna stvar, ne znam kako bi se hlamidija prenela poljupcem :)
rosana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 9:24 pm

Post od rosana »

izvinjavam se onima koji mi postave po neko pitanje, a ja evo posle 100 god. odgovorim.
negledam cesto ovu temu jer sam davno resila svoj problem kako sam vec navela,a pouzdano znam da nisam jedina!

za zozons:
mnogo mi je drago sto si pocela sa biberom, javi svima rezultate-jedva cekam!!!
kada sam imala hlamidiju nisam ni znala za PCR, nego sam radila ono klasicno bris-mikoplazma,hlamidija...posto sam se izlecila uradila sam kako kazu da treba,odmah jedan test, pa za 3 meseca drugi, pa za 1 god. treci. svi su bili NEGATIVNI. protekle 2 ipo god. sam uradila 2x test i svaki je ok. jednom sam davala i krv. PCR nisam nikad, ali je ne moguce da je test pogresio 100 puta (moze jednom,ali ne 5 puta)
sto se tice sekreta pravo da ti kazem, ne secam se-davno je bilo,ali mi se svakako stabilizovalo stanje- i tebi ce ne brini,budi samo istrajna.

za sve druge:
moj nekadasnji decko, sadasnji muz je radio testove200x, bez malo koliko i ja i svaki mu je bio negativan!!! hocu samo da kazem da je moguce da jedan partner ima, a drugi ne! DODJAVOLA vise sa tim! Da li ste culi da neki ljudi imaju jak imunitet? Pa ni sidu ne dobiju svi!

Pozdrav i srecni vam praznici!
p.s.
vi koji se lecite nemojte se opiti za n.g.
rosana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 9:24 pm

Post od rosana »

ej, opet ja!
nisam vam rekla da sam ja prvi put bila pozitivna na hlamidiju pre 5 godina! koje ludilo! da li shvatate koliko sam se mucila sa svim mogucim lekicima dobre 2 god.? UZAS, kad se samo setim....UF!

Cao jos jednom!
Srecno!
*Tara*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 7:58 pm

Post od *Tara* »

Čitam ovde da obicni bris (ne PCR) može da bude lažan... Pa me interesuje da li u oba slucaja može da bude tako,da pokaže pozitivan a ustvari je nemas,ili da pokaže negativan a ustvari je imas??

Hvala :)
srele22
Novi član
Novi član

nesto vise o hlamidijama

Post od srele22 »

Ne verujem da moze da bude lazno pozitivan tj da bude pozitivan a da nemas hlamidiju u organizmu,ali moze biti lazno negativan tj da test bude negativan a hlamidija postoji u organizmu.Svim clanovima foruma puno pozdrava i sve najbolje u NG želim.
srele22
Novi član
Novi član

Nesto vise o hlamidijama

Post od srele22 »

Pogledajte samo slucaj jednog clana foruma-stadazem,na 1 str.ove teme pa ce mnogima koji su pokusavali da ospore moje tvrdnja o nepouzdanosti uzimanja brisa na hlamidije pa cevam neke stvari biti jasne.Jos uvek tvrdim da mnogi od vas zive u laznoj nadi da su izleceni a ustvari su nosioci hlamidije.Neki su se verovatno ako su se na vreme poceli leciti i odabrali prave lekove uspeli izleciti.Na zalost antibiogram na hlamidije jos uvek se po mojim saznanjima neradi,ili se neradi uspesno i ako ga neko radi.
Odgovori