streptokoka pneumonia u ejakulatu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Sikisile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 9:34 am

streptokoka pneumonia u ejakulatu

Post od Sikisile »

U ejakulatu mi je pronadjena streptokokoka pneumonia u malom broju, kao i u urinu. Buduci da je uradjen antibiogram zapoceo sam lecenje Panklavom. Da li sam pogresio? Da li je ova bakterija opasna, da li utice na plodnost? Zena i ja zelimo dete pa me zanima da li mozemo da se posvetimo tom pitanju pre nego sto se izlecim?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: streptokoka pneumonia u ejakulatu

Post od Vragolasta Amfibija »

Pre nego ti spermokultura bude sterilna ne biste trebali da imate odnose bez kondoma jer ces bakteriju preneti zeni. Ako vec nisi. A da bi to znao, mora i ona da uradi briseve.
Dakle, dok se ne izlecis, nista od bebe.
Ovo je banalna infekcija, dobro je sto si poceo sa Panklavom ako je ona S (senzitivna, tj osetljiva) na njega, i ne bi trebalo da ima uticaja na plodnost. Kad zavrsis teraipiju Panklavom, sacekaj jedno 5-6 dana pa uradi spermokulturu ponovo da vidis da li si se izlecio. Ako jesi, navali :)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori