Ovako: Imam 16 godina i već nekoliko godina unazad teško mokrim, u smislu da ne mogu da počnem da mokrim i obavezno u WC-u provedem po 5-10 minuta. Kasnije mi je problem postao još veći i duže sam ostajao u kupatilu dok se ne izmokrim. Dok uriniram mlaz je obično slab, a kada je bešika punija, mlaz je naizmenično, čas slabiji, čas jači. Inače od skoro mokrim od 2 do 3 puta dnevno, u proseku. Tokom mikcije nema peckanja, a dešava se da moram i da se napinjem da bih se ispraznio.Javio sam se lekaru i upućen sam u UDK Tiršova u Beogradu. Laboratorijski nalazi su mi uredni. Bešika je zadebljana do 6,5 mm. Početni deo uretre bužiran sa Ch 8 bez ikakvog otpora. Radio sam MCUG i uroflometriju.
-MCUG: -M. bešika b.o. VUR se ne vidi. Teško otpočinjanje mikcije sa prekidima. Uretra je relativno užeg lumena na prelazu membranoznog u bulbarni segment. Proksimalna dilatacija je minimalna. Na uroflometriji sam izmokrio oko 930ml, što je zaista mnogo i nakon toga je ultrazvukom utvrđeno da mi je u bešici zadržano još oko 90ml. I verujem da mi stalno deo mokraće ostane u bešici iako mokrim.
-Ehosonografski pregled urotrakta: Mokraćna bešika glatkog zida. Prostata 35mm, homogena- b.o. U pelvisu se patološke promene ne vide. Jetra, ž. kesica, pankreas, slezina, bubrezi su takođe bez patoloških promena. Nakon svega ovoga, indikovano je da se uradi cistoskopija. Cistoskopijom se pokazalo da je uretra lako prolazna za cistoskop, i posle intervencije primio sam Longaceph 2gr.
-Dijagnoza: Dysuria. (R30) Stenosis urethrae posterior. (N35)
-Završna dijagnoza: Dysuria. (R30)
-Terapija: Xatral 2x1 a 2.5mg. Uz kontrolu za tri meseca.
Da li možete malo bolje da mi pojasnite u čemu je stvar, neko vaše mišljenje o svemu ovome, i da li će mi ovaj lek pomoći? Hvala unapred.
Stenosis urethrae posterior
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 12, 2013 6:04 pm