Radio sam bris prepucijuma i na njemu je nadjen veliki broj staphylococcus aureusa.
U antibiogramu su navedeni antibiotici na koje ova bakterija nije rezistentna, zanima me kako ide protokol "mazanja" antibiotika na prepucijum u ovom slucaju, dakle, koliko dana, koliko puta dnevno itd. Hvala unapred.
Staphylococcus aureus na prepucijumu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: Staphylococcus aureus na prepucijumu
2-3 puta dnevno... 2,3 nedelje... probaj .. ako ne uspe.. aca ce da ti da savet rastvor sode bikarbone... ja cu suprotno... soda bikarbona kosta 5 dinara, 20 grama...uzmi pola kesice, stavi u soljicu, polako dodavaj vodu.. ali jako polako... mora da bude gusta smesa... kada napravis gustu smesu.. naneses na prepucijum...prstima povuces kozicu gore, da prepucijum bude otvoren i tako otvorenog ostavis...jedno 20 minuta da deluje, posle ga operes... posto ce se ta smesa od sode bikarbone da se stvrde za nekih 5 min.. prstima samo kroz vodu i nanesi 2,3 kapljice na prepucijum i ponovo razmazi staru smesu...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Staphylococcus aureus na prepucijumu
То је врло гадна бактерија али нисам успео да пронађем податак у каквој средини живи у смислу киселости. Дакле не знам да ли би помогла сода бикарбона.
Свакако пре мазања, шире место инфекције треба да дезинфикујеш на пример асепсолом пошто су те бактерија осетљиве на дезинфекциона средства.
Свакако пре мазања, шире место инфекције треба да дезинфикујеш на пример асепсолом пошто су те бактерија осетљиве на дезинфекциона средства.