Stafilokoke, enterokoke... na glansu i u uretri

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
batalok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 7:00 pm

Stafilokoke, enterokoke... na glansu i u uretri

Post od batalok »

Pozdrav svima.

Imao sam Ešerihiju koli u mokraći. Izlečio sam je longacefom, prema antibiogramu. Nakon toga počeo je da se javlja miris koji asocira na nehigijenu na penisu. Nakon nekog vremena uradio sam bris glansa i uretre i otkrio da se tu nalaze Staphylococcus aureus, i dobio lek Visiren (Ofloksacin), po antibiogramu. U toku pijenja ovog leka simptom neprijatnog mirisa je nestao. Nakon što sam ga ispio i prošlo 6 dana od poslednje tablete uradio sam ponovo bris, rezultat je pokazao isto Staphylococcus aureus i Enterococcus faecalis, jedini lek po antibiogramu koji je pokrivao obe bakterije je Rifamor (Rifampicin), a stafilokoke su ovoga puta stekle rezistentnost na prethodni lek Visiren. Nakon popijene kutije i 6 dana opet sam uradio bris i po njemu su tu sada bile takođe Enterococcus faecalis i Enterobacter species. Ne znam da li je ovo moguće, da se bakterije tako menjaju, ili su možda sve vreme sve bile prisutne samo je u laboratoriji bilo nemoguće otkriti ih sve na gomili. U poslednjem antibiogramu Enterococcus je i dalje osetljiv na Rifamor, iako sam ga pio. Bris sam davao u jednoj privatnoj klinici. Da li da ponovim bris u nekoj drugoj privatnoj i u državnoj?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Stafilokoke, enterokoke... na glansu i u uretri

Post od Dr011 »

imas li sad nekih smetnji i promena spolja? koristis li zastitu tokom odnosa?
odrzavaj dobro higijenu...zavisi u kom broju je izolovana bakterija, nekad se moze raditi samo o kontaminaciji...mozes radi kontrole uraditi bris na nekom drugom mestu...
batalok
Novi član
Novi član

Post od batalok »

Da, zaboravio sam da napomenem da nakon ispijenog prvog antibiotika prestao je taj miris nehigijene, i više nikakvih simptoma nemam, a zaštitu koristim... Ne piše u kom su broju, na poslednjem rezultatu brisa piše gram pozitivne koke i gram negativni bacili...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

nekad se radi samo o kontaminaciji kad se izoluju bakterije, ne mora da znaci da postoji aktivna infekcija...znaci dobra higijena, zastita od seksualno prenosivih infekcija i za neko vreme ponovi bris da se vidi kakva je situacija...
batalok
Novi član
Novi član

Post od batalok »

Uradio sam i u državnoj ustanovi, higijenskom zavodu, ovoga puta su mi našliklebsiella sp. u velikom broju... Da li je moguće da ima svega toga što su svi našli?
Orcaster95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 21, 2013 3:23 pm

Post od Orcaster95 »

Brate ja imam isti problem nasli su mi iste te stvari i posle tretmana antibiotikom,doktorka mi je rekla da sam pio antibiotike na koje je osetljiva bakterija i da verovatno nije nista sad samo higijena ali ja sam popio jos jednu turu antibiotika juce sam zavrsio pa za nedelju dana radicu bris za proveru :/ simptome odavno nemam
batalok
Novi član
Novi član

Post od batalok »

A koji su ti bili simptomi? Ja sad primam Tolikar, to je vrsta Lognacefa, nakon toga ću da ispijem Dovicin, pa da radim ultra zvuk bubrega, bešike i prostate, pa da daje urinokulturu, spermokulturu i briseve...
Odgovori