Vec neko vreme pokusavamo da dobijemo bebu. Kod mene je konstatovan nesto losiji spermogram 24 mil i lecio sam se proxeedom, ali bez nekog znacajnog uspeha. Abnormalnih formi spermatozioda 60%, swim up je bio 14 (zadnji rezultati). U zavisnosti od lekara imamo predloge za insemenaciju, vantelesnu oplodnju ili da pokusamo jos jedno vreme prirodnim putem. Do sada smo radili 2 insemenacije, ali bezuspesno. Medjutim, kad nam predloze prirodan put svi pitaju da li imamo normalnu frekvenciju odnosa u toku meseca. Ja zaista ne znam sta to znaci. Moze li neko da mi pomogne. Ja i supruga, zbog prirode posla, se uglavnom retko vidjamo i mesecno imamo do 5 puta odnose, a trudimo se da to bude u vreme ovulacije koja je kod nje vec vise puta potvrdjena na 14 dan ciklusa.
Molim vas da mi odgovorite sta znaci normalan seksualni odnos?
Sta znaci normalan broj seksualnih odnosa u mesec dana
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Šta je normalan broj odnosa je individualno, ako je to vama dovoljno 5 odnosa mesečno onda dobro. Međutim, ako hoćete da pravite bebu neophodno je da imate redovne ejakulacije, barem na svaka 2-3 dana. To održava optimalno lučenje svih hormona koji utiču na spermatogenezu. Dugi periodi apstinencije organizmu govore da funkcija testisa nije neophodna i smanjuje se lučenje faktora koji oslobađa polne hormone (taj faktor se luči u jednom delu mozga koji nadzire sve pa i seksualne funkcije). Kod pojedinaca sa normalnim spermogramom ovo nije toliko bitno, ali kod nekog sa graničnim vrednostima može da bude od značaja. Ako zbog poslovnih obaveza ne možete da imate seksualni odnos, onda masturbirajte.
Pet seksualnih odnosa u ovulatornom periodu je dovoljno, a ne bi bilo loše da pre prvog odnosa kad se očekuje ovulacija apstinirate 3 do 5 dana (ne više!) da bi se povećala količina ejakulata.
Posle neuspešnih 3 do 6 inseminacija predlaže se in vitro fertilizacija.
Osim eventualno ProXeed-a (nema u njemu ništa specijalno korisno) trebalo bi da koristite i cink (10-15 mg na dan) i vitamin E. Ako ste pušač batalite cigarete. Ako koristite ProXeed proizvođač kaže da je potrebno barem 6 meseci redovne upotrebe za pun efekat (počinje da deluje tek posle 2-3 meseca). Ako se za 6 meseci ništa nije popravilo verovatno i neće (govorim o ProXeed-u).
Pet seksualnih odnosa u ovulatornom periodu je dovoljno, a ne bi bilo loše da pre prvog odnosa kad se očekuje ovulacija apstinirate 3 do 5 dana (ne više!) da bi se povećala količina ejakulata.
Posle neuspešnih 3 do 6 inseminacija predlaže se in vitro fertilizacija.
Osim eventualno ProXeed-a (nema u njemu ništa specijalno korisno) trebalo bi da koristite i cink (10-15 mg na dan) i vitamin E. Ako ste pušač batalite cigarete. Ako koristite ProXeed proizvođač kaže da je potrebno barem 6 meseci redovne upotrebe za pun efekat (počinje da deluje tek posle 2-3 meseca). Ako se za 6 meseci ništa nije popravilo verovatno i neće (govorim o ProXeed-u).
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Spermamax sadrži sledeće elemente:Cink, vitamin E, vitamin C, vitamin B6, B12, folnu kiselinu, L-karnitin, ekstrakte zelenog čaja i kineski Dong-Quai. Svi ovi preparati dostupni su kao posebni proizvodi (ne znam samo za ovo kinesko na kraju). Ako vam se više isplati kupite sve to posebno, a ako cena nije problem, sve to u jednoj tableti je konfornije za uzimanje. Što se tiče efekta, mnoge od ovih supstanci se preporučuju za popravljenje spermograma, tako da može da ima efekat. Šta god da piše na sajtovima proizvođača, uspeh nije zagarantovan. U svakom slučaju ovo je kompleksniji preparat od onoga koji ste do sada koristili.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!