Na sta sumnjate?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Paraforce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2015 2:01 pm

Na sta sumnjate?

Post od Paraforce »

Uradio sam kompletne analize krvi i dao urin na pregled. Urinokulturu nisam radio.
Povisen mi je bilirubin. dir. je 8.5 a ukupni 22.2. Fibrinogen mi je malo smanjen 1.9 i imam blagi pad kalcijuma. 2.12.
U urinu su proteini pozitivni i lekocita ima 30.
Imam temperaturu vec 4-5 dana od 37.2 do 37.4 najvise.
Imam i utisak da mi je lice bledo zuckasto ali ne znam da li mi se samo pricinjava.

Doktor mi je rekao da je ovo sa bilirubinom neki Gilbertov sindrom a za urin da je neka infekcija u pitanju. Savetovao mi je da kupim kompleks vitamina neki i da pijem Ciprocinal od 500 mg 5 dana po jednu tbl. na 12h.

Podpitanje je, da li mislite da je potrebno MOZDA uraditi analize na HBS,HCV, HIV?
Transaminaze su u normali potpunoj. Za to mi je rekao da moze da mi napise uput cisto zbog moje psihe ali da to sigurno nije u pitanju.

Molim Vas za savet, najlepse hvala! Aleksa
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Na sta sumnjate?

Post od aaaca »

Теби бубрези штуцају. Треба да пијеш пуно воде. Колико сада пијеш и шта пијеш? Колико јаја једеш?

Колико си висок и тежак?
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

Visok sam 178, tezak 77kg.
Pre vadjenja rezultata jeo sam svakog dana bar po jedan obrok jaja od 4-5 komada.
Ne brojim koliko pijem ali nije vise od 2 l sigurno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ниси ми написао шта пијеш.

Поред толико јаја, билирубин може па чак и мора да буде висок. Треба да не једеш јаја неколико дана па да поновиш тестирање, али не мораш.

Телесна маса ти је у реду и у односу на њу треба да пијеш минимално два и по литра воде.

Чудно је да ти је калцијум мали поред толико јаја.

Протеини у мокраћи нису добар знак и као што рекох треба да поведеш рачуна о бубрезима јер су осетљиви. Да ли си некада имао теже инфекције?
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

Pijem ciprocinal od 500mg vec 3 i po dana. Na 12h po jedna od 500.
Od sinoc me bole krsta po malo i lekar mi je rekao da je najverovatnije pijelonefritis i da nastavim sa ovom terapijom. Da posle 5 dana dam opet analize i da nastavim sa longacefom posle ako se ne smiri.
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

Nikada nisam imao teze infekcije niti oboljenja. Imam 21 godinu.
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

Sutra ujutru idem da dam urin za urinokulturu, jer mi ciprocinal ocigledno ne pomaze.
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

Inostranstvo napisao:
Paraforce napisao:Sutra ujutru idem da dam urin za urinokulturu, jer mi ciprocinal ocigledno ne pomaze.
Javi kad dobijes rezultate

Dao sam analize bice prekosutra rezultat ak nije sterilno. Bio sam kod nefrologa gledao mi abdomen i rekao da je sve uredno samo da mu se cini sa imam po malo peska u oba bubrega. Dao mi je da pijem Nitrofurintion ( tako valjda ) celu kutiju 2x1 dnevno. I rekao je da nije pijelonefrotis sigurno.
Paraforce
Novi član
Novi član

Post od Paraforce »

To ti je taj lek, Furolin ili Nitrofurontoin.
Nadam se da ce to da pomogne. Mnogo mi je i sad lakse kad znam da nije pijelonefritis.
Nego se od peska malo upalilo.
Rekao mi je da je temperatura koju imam nista za pijelonefritis i da trebam da imam jake bolove za to, a ja ih nemam. Samo povremen tup bol u slabinama. Da pijem prolom vodu, caj od uve i taj lek celu kutiju da ispijem pa da ponovim obican urin.
Veliko hvala i Vama na odgovorima! :D :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Paraforce napisao:Pijem ciprocinal od 500mg vec 3 i po dana. Na 12h po jedna od 500.
Od sinoc me bole krsta po malo i lekar mi je rekao da je najverovatnije pijelonefritis i da nastavim sa ovom terapijom. Da posle 5 dana dam opet analize i da nastavim sa longacefom posle ako se ne smiri.
Хе, хе, ма ниси ми написао шта пијеш од течности. То ми реци.

Као што сам рекао, проблем са бубрезима. Имао или немао упалу, песак није добар знак, а нарочито присуство протеина не ваља. Мораш добро да обратиш пажњу на бубреге.

Бубрези јако боле само када се камен покрене а туп бол баш је знак упале.

Било би добро и чак веома пожељно да пијеш ацидофилно млеко које праве у Заводу за млекарство у Београду. Они глупи јогурти што се могу наћи по радњама ништа не ваљају. Само то њихово ацидофилно млеко.

Можда би ти добродошао и Натролов Ацидофилус пробиотик.
Odgovori