Spustenost testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
vik19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 8:38 pm

Spustenost testisa

Post od vik19 »

Jedan testis mi je vise spusten od drugog, pa me interesuje dal to moze da dovede do nekog problema, tipa osecaja nelagodnosti nakon ejakulacije. Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Spustenost testisa

Post od Dr011 »

da li imas osecaj nelagodnosti nakon ejakulacije to mozes jedino ti da znas...on nije povezan sa time sto si naveo...nelagodan osecaj ukoliko je sve drugo uredu moze da bude npr. i ako je stimulacija dugo trajala i praznjenje dugo odlagano...to da je jedan testis malo spusteniji u odnosu na drugi je sasvim normalno...razlikuje se od coveka do coveka, kod nekog je ta razlika vise izrazena, kod nekog manje, kod nekog su u istoj visini...oni se nameste kako njima godi...i prilikom samog kretanja vise odgovara da nisu jedan uz drugi da se medjusobno taru, vec se tako nameste na razlicitoj visini...ono sto je bitno je da su oba testisa potpuno spustena u skrotum, tj. da ta razlika u visini nije u smislu da je jedan nedovoljno spusten i da je priljubljen uz kanal kroz koji izlazi semena vrpca iz tela...ako su oba testisa u skrotumu, ako su normalnog oblika, konzistencije i bezbolni, onda nemoj da brines, ovo sa razlikom u visini je zaista ok...
vik19
Novi član
Novi član

Post od vik19 »

Hvala na odogovoru.

Nelagodnost tokom i nakon ejakulacije se ogleda u tome sto mi se strasno pojacava zategnutost misica, pre svega butnih i ovih oko karlice, tako da 1-2 sata kasnije imam osecaj nelagodnosti i zategnutosti, ne znam kako bih bolje objasnio, To nije uvek a ponekad traje i sledeci dan, slicno upali misica od prevelikog naprezanja. Ne znam sta nbi moglo da bude, pa sam pomislio na ovo posto sa te strane imam vecu da kazem nelagodnost :(
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ukoliko je aktivnost tokom seksualnog odnosa bila velika, onda moze da dodje i do upale misica, hehe, kao i kod bilo kog fizickog naprezanja misica...
jos jednom, ukoliko su oblik, velicina, konzistencija testisa uredu, ako su oba spustena u skrotum, ako nemas preponsku kilu, onda je od strane testisa sve uredu...ono sto bi trebalo da se iskljuci je postojanje mozda neke infekcije urogenitalnog trakta, pa mozes to da ispitas...
postoji i nesto sto se zove dispareunija (dyspareunia) koja moze da bude prisutna i kod muskarca, pa mozes da procesljas malo net o tome...recimo navodi se jedan poseban oblik postejakulatorni bolni sindrom, koji moze biti i na psiholoskoj osnovi...
ali kad se samostalno istrazuje uzrok covek moze da pomisli da mu je sve i svasta, cak i kada je sve uredu...zato je najbolji savet uvek pregled...
vik19
Novi član
Novi član

Post od vik19 »

E nesto sam cita i pronasao sam da za ovaj moj problem, tu nelagodnost i zatezanje nakon ejakulacije, moze da bude uzrok neredovna stolica, odnosno zatvor, sto moze da dovede do pritiska valjda debelog creva kad dolazi do ejakulacije ili tako sliceno. Pa posto ja generalno ima probleme sa zatvorom i sad malo kad pogledam unazad i ovaj pritisak mi se javlja kad ne idem redovno u wc, interesuje me da li je nekome poznat ovakav slucaj, odosno da li je ovo sto sma procitao, verodostojno.

Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

da, tvda stolica moze da prouzrokuje neprijatan osecaj, upravo zbog tog pritiska...a zavrsni deo creva je i u neposrednom kontaktu sa prostatom...
problem zatvora je nesto sto se svakako mora resavati kao problem za sebe, dakle bez obzira da li to jeste ili nije uzrok i gore navedenih tegoba...potrudi se da ishranom stolicu ucinis meksom, tj. normalne konzistencije, i da se redovno praznis...
kada budes regulisao stolicu (a to svakako treba da uradis) videces i da li ce prestati problemi koje si naveo...i naravno, pokusaj da ispraznis crevo pre odnosa...
Odgovori