Spina bifida i inkontinencija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Spina bifida i inkontinencija
Eh,ovako,rodjen sam sa vrlo malim mjehuricem na ledjima koji se zove meningocela.Taj mjehur sam operisao vrlo mali tj. kada sam imao samo 25 dana zivota.Malo lijecnika mi je davalo sansu da prezivim,a ako prezivim mnogi su smatrali da cu imati velike psihicke smetnje i da cu biti nepokretan.Hvala Bogu,te se tvrdnje nisu ispunile vec sada od posljedica meningocele imam samo gegav hod i potpunu inkontinenciju mokrace i stolice tj. nosim jednokratne pelene od kada znam za sebe.Sada mi je 16 g. i u pubertetu sam i zanima me da li se do kraja puberteta moze promjeniti stanje sa inkontinencijom tj. da li sam od sebe mogu dobiti osjecaj za kontrolu mokrace i stolice ili cu ipak to morati rijesiti operativnim putem(cuo sam da postoje neki umjetni sfinkteri)i koje su prednosti a koje posljedice(ako ih ima)ugradnjom sfinktera,a najvise me zanima da li ti sfinkteri mogu utjecati na plodnost jer sad ja normalno ejekuliram i imam normalnu erekciju i sve to ??? Hvala vam unaprijed!!! 

Re: Spina bifida i inkontinencija
Moze li mi iko pomoci? 

Re: Spina bifida i inkontinencija
to je oblast kojom se bave visokospecijalizovane ustanove, nazalost ne verujem da oni koji se konkretno tim problemom bave dolaze na ovaj forum kako bi dali neki pravi komentar...savetujem ti da se javis u neku od tih ustanova, da se raspitate za strucnjake iz te oblasti i posavetujes s njima kakve sve mogucnosti postoje u tretmanu tog problema...