Imam nedoumicu,lezao sam u bolnici vise od mesec ipo dana i redovno su mi vadili krv i proveravali urin zbog pracenja rezultata (imam problem sa misicima).U jednom od rezultata je pisalo da imam malo sprmatozoida u mokraci.Da li je to normalno ?? Da li to moze da utice na odnose tj da li od toga moze doci do trudnoce?
Puno hvala i pozdrav!
spermatozoidi u mokraci?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Pozdrav Igore,
obzirom da nisi naveo godiste,ali se brines o mogucoj trudnoci zakljucicu da si u najboljim godinama. Ovako,dijagnosticki znacaj spermatozoidi u mokraci imaju kod matorih ljudi koji imaju problema sa prostatom,odnosno kod onih ljudi kojima ista propusta ili imaju njenu hiperplaziju. Sve ostalo je ,u principu neznacajno. U mokraci se spermatozoidi mogu naci posllije svake ejakulacije,pa pretpostavljam da su i kod tebe odatle, ali ti to najbolje znas. Sto se trudnoce tice,isti se mogu naci u predejakulacionoj tecnosti,tako da se kontracepcija tipa prekinutog snosaja prije ejakulacije ne preporucuje. Naravno, preporucuje se kondom,kako kod sprecavanja nezeljene trudnoce,tak oi kod polno prenosivih bolesti.
Pozdrav
obzirom da nisi naveo godiste,ali se brines o mogucoj trudnoci zakljucicu da si u najboljim godinama. Ovako,dijagnosticki znacaj spermatozoidi u mokraci imaju kod matorih ljudi koji imaju problema sa prostatom,odnosno kod onih ljudi kojima ista propusta ili imaju njenu hiperplaziju. Sve ostalo je ,u principu neznacajno. U mokraci se spermatozoidi mogu naci posllije svake ejakulacije,pa pretpostavljam da su i kod tebe odatle, ali ti to najbolje znas. Sto se trudnoce tice,isti se mogu naci u predejakulacionoj tecnosti,tako da se kontracepcija tipa prekinutog snosaja prije ejakulacije ne preporucuje. Naravno, preporucuje se kondom,kako kod sprecavanja nezeljene trudnoce,tak oi kod polno prenosivih bolesti.
Pozdrav
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije od apstinencije jer ti spermatozoidi moraju na neki nacin da izadju iz testisa i da odu put napolje sto se jedino desava prilikom ejakulacije.
Da nisi slucajno masturbirao pre nego sto si dao mokracu na analizu?
Da nisi slucajno masturbirao pre nego sto si dao mokracu na analizu?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.