Sovet

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
makedonec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:08 pm

Sovet

Post od makedonec »

Jas sum od Makedonija i imam eden problem.Imam 26 godini.Pri kultura na urina i sperma najdena mi e bakterija stephilococus vo spermata, dodeka urinata e sterilna. Od antibiogramot urologot mi prepisa Eritromicin 500 mg da pijam 10 dena pa pak da napravime kontrola.Mi izvrsi ehotomografski pregled pri sto bubrezite se vo red, mocniot meur e homogen i prostatata e homogena so promer 24*29 mm. Pa me interesira Vaseto mislenje i sovet okolu seto toa. Kako nastanuvaat tie bakterii i koj e nacinot da se resi toj problem. Kolku e toa opasno za mojata plodnost od pricina sto ne sum seuste ozenet.I sto ke se sluci ako na primer utre se ozenam i sakame so zenata da zacneme dete, sto ke se sluci doklolku i prenesam sperma koja ima nekoja bakterija?? I posledno prasanje e dali mi sovetuvate spermogram?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Antibiotika po antibiogramu u maksimalnoj dozi po kg telesne tezine 10 dana, potom "terapijski prozor" od 3 dana pa ponoviti urin/urinokulturu/antibiogram i sperrmokulturu/antibiogram.
Ne sekirajte se za potomstvo!
Lepo cete vi to izleciti a onda samo napred!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
boban202
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm

Post od boban202 »

PRIDRŽAVAJ SE SAVJETA SVOGA UROLOGA, LIJEKOVA I DOZA KOJE TI JE ON PREPISAO, I BIĆE TO SVE OK!
Odgovori