Uradjen mi je UZ abdomena i bubrega.Desni bubreg mi je smanjen, velicina 67x39mm, odrzane sirine parenhima i konfiguracije karlicnih sistema. U ovom bubregu se vidi cista velicine oko 12mm.Levi bubreg je u redu.Kolika je normalna velicina bubrega?
Molim za pomoc! Zasto je doslo do smanjena bubrega, kako leciti cistu u istom?
Unapred zahvalna!
Smanjen bubreg!P o m o c !
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Smanjen bubreg!P o m o c !
Normalna velicina bubrega je od 9-12 cm.Kod tebe,vazno je da je sirina korteksa ocuvana.Da je doslo do patoloske atrofije bubrega koja bi mogla da bude opasna,korteks bi se takodje istanjio i to bi vec znacilo nesto.Ovako,prosto nista posebno ne znaci.Cista u bubregu je vrlo cest nalaz koji se moze sresti.Ona ne pravi nikakve probleme osim ako ne raste i time razara plemenito tkivo bubrega.Znaci,potrebno je ultrazvucno na 6 meseci pratiti da li cista raste ili ne.Ako raste,postoje metode kojima se ona unistava ili smanjuje.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Re: Smanjen bubreg!P o m o c !
Hvala puno na iscrpnom odgovoru vezano za moj problem. U mnogome ste mi olaksali i stoga Vam se jos jednom zahvaljujem.