Seksualni problem usled fizionomije penisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
inz. Zdravkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 13, 2012 9:04 am

Seksualni problem usled fizionomije penisa

Post od inz. Zdravkovic »

Imam problem s penisom koji nije alarmantan ali je vrlo dosadan i povremeno traumatičan. Naime, imam penis s velikim glavićem i nešto kraćim frenulumom od optimalnog. To ne predstavlja problem samo po sebi, kožica prelazi preko glavića, penis normalno ulazi u vagine i anuse, tako da za operaciju frenuluma baš i nemam valjanog razloga, pogotovu što sam nahvatao strah od toga jer mi je oporavak posle uklanjanja kondiloma oporavak umesto predviđene dve nedelje trajao četiri meseca, najviše zbog problema koje je pravio baš taj frenulum. E sad, masturbirajući obilato i dugo unazad navikao sam da se sve odvija sa kožicom preko i ne mogu ni da zamislim da išta funkcioniše bez da mi je obod glavića "zaštićen" njom. To mi nije predstavljalo problem u dužim seksualnim vezama kad sve dođe na red da se potanko razjasni, ali je frka kada se seks uprazni na nešto površnijem nivou. Žene vole skroz nategnut penis, a mene je od tog moljenja da ga ne cimaju skroz do kraja blam, izgleda mi kao da ih teram da ugase svetlo i legnu na leđa, i baš nikako ne mogu da naviknem taj prokleti frenulum da mu ne smetaju pirsinzi, zubi pa ni jezik. Zapravo, od toga skoro pa momentalno gubim erekciju, dok mi je pušenje s kožicom preko super, potpuno drugačije iskustvo. Bojim se da, ako bih i sečenjem frenuluma doveo penis u stanje da može da se zategne do kraja, problem ne bi nestao jer je verovatno psihološke prirode, i da onda nema ni svrhe da ga operišem. Jednostavno mi nije dobro bez malo kože preko. Drugi veoma frustrirajući problem je taj što sam zbog frke s frenulumom, a i obima glavića i celog penisa, prinuđen da upotrebljavam kondome veće od uobičajenih (tipa trojan xxl), koji su očigledno pravljeni i za srazmerno duže penise pa na mojih 17cm ne mogu da ih odmotam do kraja i onda mi zbog toga stežu koren penisa i opet ga potencijalno čine neupotrebljivim i onda zbog toga budem prinuđen i kondome da izbegavam. Šta kažete vi, da ga sečem ili da prihvatim šta mi bog dade?
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Re: Seksualni problem usled fizionomije penisa

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav druže :)

Ukoliko si siguran da je tvoj problem psihološki onda definitivno nema svrhe seći bilo šta, trebaš se samo opustiti i uživati. Ipak, meni se čini da je tvoj problem ipak preosetljivost glavića + kratak frenulum + psihološki problem.

Sve se da rešiti, što se frenuluma tiče znam kako je jer sam imao isti problem. Dugo sam razmišljao da li da idem kod lekara ili ne, i na kraju sam otišao, odradio tu frenulotomiju, i više nemam problema. Cela intervencija traje možda 2-3minuta, ne osećaš gotovo ništa, jedino kada daju anesteziju, ali to je jako slab bol, kao kod ujeda komarca, bukvalno. Oporavak je takodje, manje-više lagan, par nedelja i sve je ok ako se naravno pridržavaš onoga što ti lekar kaže, što podrazumeva malo pažljiviju brigu o higijeni i to je to.

E sad, ako gubiš erekciju prilikom pušenja, ne znam da li je to zbog nekog straha, ili imaš neki neugodan osećaj zbog kog se erekcija gubi? Možda ti je glavić prosto preosetljiv, pa je to razlog? U tom slučaju samo je potrebno da glavić češće izlažeš spoljnoj sredini kako bi se navikao na stanje bez kože preko. Definitivno je osećaj puuno bolji bez kože, bar kad je blowjob u pitanju, ako mene pitaš :P

Nisi napisao koliko imaš godina, ali eto ja ti napisah neki svoj stav i iskustvo, a na tebi je da odlučiš šta ćeš i kako. Mišljenja sam da problem sa frenulumom treba rešiti, jer gubiš samo par nedelja za vreme kojih ne možeš imati odnos, a dobijaš puno - mogućnost da posle potpuno uživaš bez bojazni da će tu nešto pući, previše se zategnuti ili ko zna šta...

Želim ti puno sreće, i nadam se da ćeš nas obavestiti kako je na kraju sve ispalo i šta si odlućio :)
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Post od heldenbariton »

Ja imam velicinu kao ti i radio sam frenulotomiju razumem te o cemu govoris za neprijatan osecaj prilikom jakog povlacenja kozice na dole. Sad nemam problema i prilikom pusenja skroz ti se svuce kozica kao da si obrezan i vrh je osecaj.!!! :D Ovo za kondome nisam bas skapirao, kupi raznen probaj pa vidi koji ti odgovaraju.
Alemaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 13, 2012 3:14 am

Post od Alemaaaa »

http://www.google.ba/imgres?q=penis+zak ... 3,s:0,i:71
Imam 17.god i penis mi je slicno ovome mozda je jos malo savijen..hoce li mi smetati priodnosu ili da li je to payronova bolest ili kako se vec kaze :((
Alemaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 13, 2012 3:14 am

Post od Alemaaaa »

http://www.google.ba/imgres?q=penis+zak ... 3,s:0,i:71
Imam 17.god i penis mi je slicno ovome mozda je jos malo savijen..hoce li mi smetati priodnosu ili da li je to payronova bolest ili kako se vec kaze :((
Odgovori