Postovanje svima,
Otisao sam kod lekara po n-ti put kako bih se raspitao o svojim problemima sa ucestalim mokrenjem, slabijim i ponekada isprekidanim mlazom kao i osecajem nedovoljnog praznjenja besike (sto traje vec 2 godine). Doktorka koja je bila vrlo ljubazna mi je dala uput za ultrazvuke prostate i testisa. Upravo sam se vratio sa ultrazvucnog pregleda donjeg abdomena gde mi je ustanovljeno da imam rezidualni urin od 50mL. Besika dobro distendirana, nema patoloskih promena niti stranog sadrzaja. Prostata je velicine 39x28mm, pocetno grublje ehostrukture bez prisustva slobodne tecnosti periprostaticno. Nakon mokrenja rezidualni urin je bio 50ml, i doktorka je za svaki slucaj uradila i ultrazvuk bubrega, cemu je sledilo: aaaa, da. Izgleda da ti ovo pravi problem: u donjem desnom polu desnog bubrega nadjen konkrenment od 4mm.
Imam 24 godine i voleo bih da mi neko od doktora prokomentarise ovo. Hvala vam najlepse!
Rezidualni urin kod mladog muskarca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 31, 2010 4:58 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 5:34 pm
Re: Rezidualni urin kod mladog muskarca
Nisam doktor ali taj konkrement ti je kamen mislim. Imas kamen.
-
- Novi član
znam da je kamen, naravno, samo sto bih voleo da se prokomentarise stanje rezidualnog urina, eventualni uzrok, znaci da li moze taj kamen da izazove rezidualni urin (s obzirom da je proces radije obrnut kod takvog stanja), ili treba otici na dalje pretrage.
-
- Novi član
nadam se da tema nece zamreti. danas sam uradio ultrazvuk testisa i sve se pokazalo kao ok. tada mi je doktor rekao da rezidualni urin ima veze sa prostatom, bez obzira sto mi je doktorka radiolog sa jucerasnjeg ultrazvuka rekla da nema veze, bez obzira na konturu, ivice i dimenzije prostate. videcemo sta ce urolog da kaze. ostavljacu postove ovde i dalje s obzirom da ljudi koji ostave vecinu postova koji me interesuju ostaju nedoreceni, a verujem da mnoge interesuju slicni problemi 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 10:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nadam se da ces resiti svoj problem a tako i moj.JosephHeller napisao:ostavljacu postove ovde i dalje s obzirom da ljudi koji ostave vecinu postova koji me interesuju ostaju nedoreceni, a verujem da mnoge interesuju slicni problemi
taj kamen ne moze da uzrokuje rezidualni urin, on je u bubregu, a zaostatak mokrace dole u besici...i zaostatak i ucestalo mokrenje moze se ticati prostate, ako postoji neka upala pa to treba ispitati, ali u principu to nije veliki zaostatak...inace taj konkrement moze ukazati da postoji i pesak u mokraci, sto takodje dovodi do ucestalog mokrenja...u svakom slucaju treba obaviti i pregled od strane urologa...
ovo je kutak namenjen muskarcima al bih i ja nesto pitala jer imam slican problem.Imam dugotrajnu losu naviku
odlaganja procesa mokrenja jacim stiskom misica karlicnog dna,tako da su mi ti misici sada toliko stisnuti da ne mogu da se izmokrim do kraja,mlaz nije isprekidan.al jednostavno javlja se osecaj pritiska povecanog i nepotpuno izmokravanje koje je potvrdjeno ultrazvucno.Pitanje je ,dal ce se ti misici vremenom opustiti i omoguciti normalno izmokravanje ili je potrebna strucna pomoc..unapreh hvala!
odlaganja procesa mokrenja jacim stiskom misica karlicnog dna,tako da su mi ti misici sada toliko stisnuti da ne mogu da se izmokrim do kraja,mlaz nije isprekidan.al jednostavno javlja se osecaj pritiska povecanog i nepotpuno izmokravanje koje je potvrdjeno ultrazvucno.Pitanje je ,dal ce se ti misici vremenom opustiti i omoguciti normalno izmokravanje ili je potrebna strucna pomoc..unapreh hvala!
potrebno je ispitati zasto tacno zaostaje mokraca u besici, za pocetak uradite pregled mokrace i javite se urologu da se obavi jedan osnovni uroloski pregled...