Rak testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Rolan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 27, 2006 10:09 pm

Rak testisa

Post od Rolan »

Moj suprug je sa osamnaest godina bolovao od raka testisa. Lecenje je bilo dugo i iscrpljujuce, odstranjen mu je jedan testis. Od tada je proslo devetnaest godina, a od bolesti ni traga, ali...ipak ima posledica! Moram da napomenem da je on od mene stariji trinaest godina i da u svakom pogledu funkcionisemo vise nego normalno, sto znaci da nemamo nikakvih problema u seksualnom zivotu. Problem je u tome sto iz nekog nama nepoznatog razloga on nikada nema spermu. Oboje zelimo decu i neznamo kome da se obratimo za ovaj problem! Volela bih da nam neko kaze nesto o tome, da li ima jos takvih slucaja i mozemo li necemu da se nadamo? Da li je to mozda lekarska greska ili je sudbina umesala svoje prste?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

to je pitanje za malo bolje strucnjake a ne za forum?
Rolan
Novi član
Novi član

Post od Rolan »

Veruj mi da ni lekar koji je operisao i vodio slucaj nezna nista. Mene interesuje samo da li je neko cuo za takav ili slican problem i kako je resen!? Hvala ti sto si izneo svoje misljenje, sve mi znaci. :cry:
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Da li je bilo zračenja ili hemioterapije?
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Rolan
Novi član
Novi član

Post od Rolan »

Da bilo je hemioterapije! :cry:
Rolan
Novi član
Novi član

Post od Rolan »

Da li to znaci da je hemioterapija uzrok?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Da,vrlo verovatno. Pogotovo oni protokoli koji su se primenjivali tada, pre 19 godina su bili vrlo agresivni i uništavali su spermatogonije /ćelije od kojih nastaju spermatozoidi/. I danas se savetuje ljudima pre terapije tumora testisa da zamrznu spermu u nekoj banci sperme, za svaki slučaj, ali nije mi poznato da li banke sperme postoje kod nas.
To nije ničija greška, već jednostavno neštop što se očekivalo.
U svakom slučaju treba obaviti punu dijagnostiku, ali ako je hemioterapija uništila spermatogonije, verovatnoća da se obnovi proizvodnja spermatozoida je nikakva.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Rolan
Novi član
Novi član

Post od Rolan »

Hvala vam, ako nista drugo bar ste me delimicno uputili u realnost. Ja sam se svesno udala znajuci da postoji mala verovatnoca da imamo decu! :cry:
bojma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 07, 2007 9:41 pm

O cemu vi ljudi ????

Post od bojma »

Rolan napisao:Hvala vam, ako nista drugo bar ste me delimicno uputili u realnost. Ja sam se svesno udala znajuci da postoji mala verovatnoca da imamo decu! :cry:
Vas muz ima spermu ali nema mogucnost izbacivanja iste jer je posle operacije vadjenja testisa uradjena jos jedna operacija, tada su uklonjene zlezde medju kojima je i ona koja regulise uzbacivanje sperme. Znaci da sperme ima samo nece napolje :D treba da se biopsijom izvadi iz testisa i stavi u banku sperme pa kad hocete dete iskoristite je :P
POZDRAV
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ok,volela bih da ovo objasnis? :roll:
Odgovori