Rak prostate

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
uros1408
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:16 pm

Rak prostate

Post od uros1408 »

Da li mozete da mi kazete u kom stadijumu raka prostate pacijent kombinuje Jurnista lek sa Morfijum-om?
Koji su inace telesni simptomi poslednjeg stadijuma raka?
hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Rak prostate

Post od Dr011 »

jedan od takvih simptoma je jak bol u kostima, koji se javlja zbog uznapredovalih metastaza u njima, te se stoga koriste ovi lekovi protiv bolova...inace uvek se polazi od simptoma koji postoje, kao i nalaza pa se procenjuje stadijum i moguca terapija...u tom nekom terminalnom stadijumu uz bolove u kostima mogu da postoje problemi sa mokrenjem, krv u mokraci, anemija, gubitak u tezini...
uros1408
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:16 pm

Post od uros1408 »

Hvala na brzom odgovoru...
Da li mogu npr da vam navedem nesto od nalaza pa da mi date vase profesionalno misljenje o svemu?
Inace je tata oboleo od raka prostate i otprilike ima sve navedene simptome,sem krvi u mokraci.
Ako mozete jos samo da mi kazete da li postoji neka ustanova koja pruza usluge kucne nege ili ustanova koja omogucava pacijentu palijativno zbrinjavanje?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

krv u mokraci ne mora uvek da se javi, ali u tom stadijumu kod nekih pacijenata moze da se javi...sto se tice ovog drugog pitanja oko ustanove za negu ne znam da vam dam neke konkretne informacije, eto ako je neko drugi upoznat ovde na forumu nadam se da ce napisati neki komentar...
Odgovori