Pozdrav
e ovako, mojoj majci je skenerom ustanovljena neka izraslina na bubregu, koja je duzine 45mm. Dubinskim snimanjem je utvrdjeno da oba bubrega rade dobro. Ali doktor sumnja da je izraslina losa i da treba odstraniti ceo bubreg.
Pretpostavljam da sumnja na rak, mada se simptomi koji izaziva rak nisu ispoljili (bolovi u donjem delu ledja, temperatura, izbacivanje krvi prilikom mokrenja ...). Ona je preglede uradila cisto zbog sebe, i oni su pokazali izrasline ... pa pretpostavljam da se nikakvi siptomi i nisu pokazali zato sto je bolest, bilo koja da je, tek krenula ...
Zanima me, da li se po velicini izrasline moze utvrditi da li je to rak, uradio je samo te dve vrste snimanja, da li je trebao da radi i biopsiju (da li je biopsija bubrega moguca?)?
Kakve sve bolesti mogu da se jave u obliku izraslina?
Pored raka bubrega, i koliko znam i kamena u bubregu, koji su to jos slucajevi kod kojih se odstranjuje ceo bubreg?
Lekar koji leci moju majku je skrt na informacijama, pa je ovo sve sto sam ovde izneo, ono sto mi je rekla majka ....
Rak bubrega, cista ili nesto trece, cetvrto ...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Rak bubrega, cista ili nesto trece, cetvrto ...
sto se tice kancera,on ne mora da daje nikakve simptome,a moze da naraste do ogromnih velicina...a opet,moze i da raste,pa da pritiska okolna tkiva pa da opet pravi cuda...mislim da se moze i pri ct-u odrediti,jer kada se da kontrast,ukoliko je to tkivo maligno,ono ce se prebojiti kontrastom...mislim i da moze biopsija da se radi,da nije nikakav problem,no cucete jos...nisam cuo da se kada neko ima kamen u bubregu mora isti i odstraniti,mozda je i tako,ako je kamen velik,a razbijanje nemoguce...
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Rak bubrega, cista ili nesto trece, cetvrto ...
Sigurna sam da je doktor uradio jos neka ispitivanja na osnovu koga je odlucio da je odstranjenje bubrega najbolja terapija.
Niko nece tek tako odstraniti bubreg bolesniku ukoliko nije 100% siguran u to, verujte.
Ako je urolog to predlozio, treba mu verovati.
O raku bubrega se zaista mozete obavestiti na internetu detaljno.
Niko nece tek tako odstraniti bubreg bolesniku ukoliko nije 100% siguran u to, verujte.
Ako je urolog to predlozio, treba mu verovati.
O raku bubrega se zaista mozete obavestiti na internetu detaljno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.