Kod supruge je mikrobioloski dijagnostikovana bakterija u urinu.
>100000. Dobila je terapiju a kako smo citali da je moguce i
polno prenosenje i ja sam dao urin na analizu. Danas sam dobio
rezultat i stoji Proteus Mirabilis 1500/ml. Da li bi i meni trebala
terapija ili ne?
Proteus Mirabilis
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Proteus Mirabilis
Ima li dežurnog lekara? 

ukoliko nemate nikakvih simptoma to nije znacajna kolicina bakterija, verovatno se radi o kontaminaciji mokrace...leci se ukoliko je >100000, ali sa simptomima i ako je brojka manja...ako imate simptome javite se lekaru radi daljeg ispitivanja i zapocinjanja odgovarajuce terapije...
Koji su simptomi? crvenilo? peckanje? svrab?Dr011 napisao:ukoliko nemate nikakvih simptoma to nije znacajna kolicina bakterija, verovatno se radi o kontaminaciji mokrace...leci se ukoliko je >100000, ali sa simptomima i ako je brojka manja...ako imate simptome javite se lekaru radi daljeg ispitivanja i zapocinjanja odgovarajuce terapije...
Cini mi se da ja bas nista ne osecam niti sta vidim.
da, imali biste smetnje pri mokrenju, ucestalo mokrenje, nezadrziv nagon za mokrenjem, bolove u predelu besike, promenjen izgled mokrace...u blazoj ili izrazenijoj varijanti...osetili biste sigurno da nesto nije uredu...posto nije znacajan broj bakterija niti imate simptome, onda nema razloga za uzbunu...verovatno je doslo do kontaminacije uzorka koji ste dali...
ta bakterija je stanovnik digestivnog trakta, prevencija je dobra licna higijena, higijena genitalne regije, uredne seksualne navike...i vodjenje racuna da se prilikom seksualnog odnosa ne prenesu bakterije iz jedne regije u drugu...
mozete za neko vreme da ponovite pregled urina...
ta bakterija je stanovnik digestivnog trakta, prevencija je dobra licna higijena, higijena genitalne regije, uredne seksualne navike...i vodjenje racuna da se prilikom seksualnog odnosa ne prenesu bakterije iz jedne regije u drugu...
mozete za neko vreme da ponovite pregled urina...