Proteini i Urobilinogen u mokraci ?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Proteini i Urobilinogen u mokraci ?

Post od mladic »

Zalio sam se vec na povremene bolove u bubregu, besici i mozda prostati. Danas sam uradio analizu krvi i urina, a kod doktorke idem sutra, pa me cisto zanima sta bi ovo moglo da bude...

Ako sam dobro procitao, pored proteina i urobilinogena u urinu mi stoje brojevi 8, a koliko znam trebalo bi biti 0.

E sad, krvni nalaz je "extra" :) Ostalo vas mozda i ne zanima, ali valjda su ove vrednosti vezane dosta i za bubrege i jetru:

Urea - 6.0, normalno 2.5-8.3
Kreatinin - 66, normalno 53-115
T-Bilirubin - 10.6, normalno 5.1-20

Da li je moguce da proteini ukazuju na nesto ozbiljno ukoliko je krvni nalaz dobar ?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Proteini i Urobilinogen u mokraci ?

Post od Dr011 »

naravno, trebalo bi proveriti sta tacno pise u analizama i ako odstupanja postoje kolika su...treba videti celokupne nalaze...ove tri stavke koje si napisao su dobre...
ako proteini jesu povecani onda treba nastaviti detaljnije ispitivanje toga (kolicina, koji proteini itd...)...oni mogu da budu pozitivni i bezazleno, npr. kod većih fizičke aktivnosti...
verovatno si vec bio kod doktorke, kakvo je njeno misljenje?
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Post od mladic »

Pa, verovatno sam pogresno procitao, s obzirom da doktorka nije prokomentarisala nista u vezi toga.

Ona je procitala nesto sto ja nisam, a to je kalcijum oksalat u mokraci. Rekla je da je to pesak, i da su moji bolovi mozda bili usled toga. Preporucila mi je sto vise tecnosti i uvin caj, i napomenula da nije nista strasno.

Takodje imam crno na belo sa ultrazvuka da su prostata, besika, bubrezi i testisi uredni. Rendgenolog koji je izvrsio pregled ultrazvukom mi je rekao da sam se "mozda prehladio".

Ono sto mene buni, to je da mi se cini da mi se simptomi povlace, a nakon seksualnog odnosa ponovo vracaju... :S Ali sramota me vise da idem kod doktorke ako cemo iskreno, mozda je samo psiha u pitanju... :D
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

psiha definitivno moze da igra veliku ulogu, pa poradi na tome :wink:
a pesak stvarno zna da pravi problemcice, i tu je savet uzimati dosta tecnosti da se urinarni putevi ispiraju!
Odgovori