prostata

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

prostata

Post od vasa »

posto vec vise godina imam problema sa prostatom-zadnjih god dana tegobe mi se pojavcavaju kad dugo sedim ( sedim na poslu 8 h )-da mi neko kaze-razjasni dilemu o prokrvljenosti prostate-negde pise da je dobro pojacati prokrvljenost npr setnjom-ne sedeti puno, negde da ne treba pojacavati prokrvljenost-ako sam dobro shvatio-ne voziti bicikl i sl. i oko sedenja u toploj vodi-neki kazu treba a neki (ni jednu upalu ne treba grejati)
a kod mene je ustanovljen prostatitis-bez uvecanja prostate i nelasno je otkud cesto krene dupli mlaz mokace kad je to simptom uvecane prostate.
Dali vise sexa pomaze ili ne i koji efekat ima masaza prostate.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Vaso,dokle vise sa tom tvojom prostatom? :D

Prostatitis ne znaci obavezno i uvecanu prostatu ! Sta vise,kod dugotrajne upale,moze doci i do atrofije prostate tako da ona bude cak i manja.Takodje,mlaz mokrace zavisi od toga koliko je mokracni kanal "stisnut" prostatom a ne od toga kolika je prostata.
Koliko se secam,kod tebe ni je u pitanju bakterijski prostatitis.
Ono sto je vazno kod prostate je njeno dreniranje,posto prozivod prostate ulazi u sastav ejakulata,pozeljno je sto cesce ejakulirati.
Sto se tice masaze prostate,jedan savet : nemoj da te to odvede na drugi seksualne opredeljenosti,mada uvek mozes da se vadis "cilj opravdava sredstva " ;)

poz !
vasa
Stalni član
Stalni član

vasa

Post od vasa »

Hvala ti na pomoci-ne rece nista o prokrvljenisti prostate-da ili ne?
A za masazu-pretpostavljam na cega aludiras (bas sam citao o tom pa me zbunilo posto je mene bolelo kad je doktor to radio-a ne prijalo)-al mi se cini da mi posle toga bilo lakse-primetio sam 2-3 kapi belicaste tecnosti da je izaslo a negde sam procitao da i to daju na ispitivanje bakterija.Dali je moguce da u spermi nema bakterija (to sam i sada ispitao-a treba i bris da uradim) a u toj tecnosti prostate da bude.
Moze li imati veze kasalj (neke bakterije u plucima ili bronhijama) posto cim se prehladim kasalj tesko isteram, sa problemima uro. i prostatom?
snimao sam pluca al uredu je nalaz.
Hvala jos jednom
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Prokrvljenost prostate je ta jedna jedina koju ti je priroda dala.Ovde se misli na los protok krvi kroz prostatu konstantnim pritiskom na nju (dugotrajno sedenje,voznja bicikla).Nije tacno da se ni jedna upala ne treba zagrevati !
Ali isto tako znas da su hronicne bolesti u 90% slucajeva NEIZLECIVE bolesti vec mogu samo da se zalece i da se usled nekih provocirajucih faktora ponovo aktiviraju na krace vreme (akutizacija hronicne bolesti).
Da li je tebi uopste radjena proba po Stemiju tj proba u 4 case?
vasa
Stalni član
Stalni član

s

Post od vasa »

prvi put cujem za to-u 4 case,
urin u 2 case jeste ranije a sada to niko ni ne spominje--
pomirio bih se ja sa tim da je neizlecivo---mada mi nije jasno da nesto ne moze da se izleci-- al makar da me svaka i najmanja prehlada ne mora kostati zivaca itd--imao sam perioda godinama kad sam pomalo osecao problem al ni blizu kao posle operacije bruha--pre 1.5 god.
od tad mi se cini da posle sexa (da kazem --dobrog sexa) i prehlade uvek problem-sedenje me ubija-prosto receno-a takvo mi je radno mesto
veliku zahvalnost Vam dugujem.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

E pa vaso,ja ne znam ni kako ti je onda postavljena dijagnoza hronicnog prostatitisa ako ti nije uradjena ta proba.
Da ti ne bih sada ovde objasnjavala,evo ti link pa pogledaj (nadam se da znas engleski).

http://www.parsec.it/summit/p4.htm

Moj je savet da odes kod nekog urologa koji ce ti uraditi ovu probu.
Mada,i dalje mi je malo cudno da ti nije vec radjena.
vasa
Stalni član
Stalni član

S

Post od vasa »

NAZALOST NEZNAM BAS TOLIKO ENGLESKI AL PITACU UROLOGA SLEDECI PUT-MADA MI SE CINI DA ONI NE VOLE KAD IM KAZEM CITAO SAM ILI CUO SAM-VALJDA- DA SAMO NJEGA SLUSAM A ON PREVISE NE PITA I TU JE STOS.
HVALA I SRECAN PRAZNIK.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

U pravu si ,ne volimo :wink:
Ipak,mislim da ovo mora da ti bude odradjeno.
Hvala na cestitkama :D
Odgovori