Imam 74 godine i problemi sa cestim mokrenjem i ako je prostata lako uvecana oko 45 grama.Prijatelj mi je preporucio grejanje prostate,koje cinim svako vece sa elektricnim jastukom oko pola sata grejanje i oko pola sata sedenja dok se jastuk ne ohladi.Ovo mi prija i smanjilo se nocno ucestalo mokrenje. PITANJE: molim ako neko zna da li ovo grejanje moze da skodi,napominjem da tom prilikom zastitim testise.
Unapred hvala na odgovoru.
prostata problemi ucetanog mokrenja i GREJANJE prostate
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: prostata problemi ucetanog mokrenja i GREJANJE prostate
grejanje moze da pomogne, ali naravno ne treba nisacim preterivati kako se ne bi javili i stetni efekti...mozete recimo da praktikujete i sedenje u kadi sa toplom vodom...
naravno, javite se urologu kako bi se razmotrilo i uvodjenje lekova koji se koriste za lecenje uvecane prostate...
naravno, javite se urologu kako bi se razmotrilo i uvodjenje lekova koji se koriste za lecenje uvecane prostate...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na odgovoru.Idem jednom godisnje kod urologa privatno.Prostata mi je oko 45 grama.Imam terapiju Proscar i Kornam.Kornam mi je dat na 4 meseca i prestao sam.Proscar sam uzimao skoro dve godine ali poboljsanja nisam osetio,dizao sam se i dalje 2-3 puta nocu, i jos su mi porasle grudi/ jer je to hormon/.Sedenje u toploj vodi nije preporucljivo,zbog stetnog dejstva na testise. Ja sam umereno grejao jastukom elektricnim oko pola sata,zatim sedeo dok se ne ohladi, isto oko pola ata,i desavalo mi se da se jednom ili ni jednom ustanem nocu.Pri tome sam malim peskirom podigao i zastitio tastise.Moje pitanje je bilo koliko dugo ili kako cesto ovo mogu da radim jer je vrlo uspesno.Nisam napomeuo da imam ishemiju srca, diabetes,ishemiju bubrega i bronhijalnu astmu. Nazlost malo je lekara na forum.
pozdrav
pozdrav
da, toplota lose utice na spermatogenezu, ali naravno necete preterivati sa bas visokom temperaturom i dugo se grejati (ljudi se i inace kupaju u kadi sa toplom vodom)...mozete se grejati oko 20-30min. naravno zastitite se od jastuceta da ne bude bas pretoplo...
i naravno preporucujem ipak odlazak urologu da se uradi kontrolni pregled i modifikuje terapija, mozda uvedu neki novi preparati ili razmotri drugi vid lecenja u skladu sa svim tim drugim zdravstvenim problemima koje navodite...
i naravno preporucujem ipak odlazak urologu da se uradi kontrolni pregled i modifikuje terapija, mozda uvedu neki novi preparati ili razmotri drugi vid lecenja u skladu sa svim tim drugim zdravstvenim problemima koje navodite...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zahvaljujem pomogli ste mi i umirili, olaksalo nacin grejanja
Pozdrav
Pozdrav